İnşaat istihdamla birlikte çöküyor

İnşaat istihdamla birlikte çöküyor

Son 4 yıldır inşaat sektöründeki büyüme hızı yavaşladı. Durgunluğa giren sektördeki olumsuz hava istihdama da yansıdı. Yapılan kampanyalar bile sektörü kurtaramadı.

İnşaat sektöründe, son bir yılda verilen teşvikler ve yapılan kampanyaların kalıcı bir toparlanma başlatmaya yetmedi. Sektör 2019’a da temkinli girdi. KPMG Türkiye tarafından açıklanan “İnşaat Sektörel Bakış 2019” raporuna göre, ekonomideki dalgalanmaların etkisiyle 2018’de de daralmaya devam eden sektörde son dört yıldır büyüme ivmesi yavaşlarken, GSYH’dan aldığı pay da küçülüyor. Rapora göre, son bir yılda sektöre verilen teşvikler ve yapılan kampanyalar kalıcı bir toparlanma süreci başlatmaya yetmezken; 2019 inşaat sektörü için dikkatli adımların atılacağı bir yıl olacak.

Yaşanan daralma sebebiyle inşaat sektörünün genel istihdam içindeki payının da düştüğü belirtilen rapora göre, asgari ücret artışı sektörde maliyetler üzerine ilave bir yük getirecek. KPMG Türkiye Altyapı ve İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, konut sektöründe satışların yükselmesi için faizlerin kalıcı olarak gerilemesi ve tekrar tek haneli seviyelere çekilmesinin önemine işaret etti. Hükümetin 2019’da sektörü canlı tutacak enstrümanları devreye almaya devam etmeli.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN