İŞKUR bilişim programlarının günlük ödeme desteği artırıldı

İŞKUR bilişim programlarının günlük ödeme desteği artırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bilişim sektöründeki mesleklerde İŞKUR tarafından düzenlenen iş başı eğitim programlarında günlük ödeme miktarını 75 liradan 85 liraya çıkardıklarını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bilişim sektöründeki mesleklerde İŞKUR tarafından düzenlenen iş başı eğitim programlarında günlük ödeme miktarını 75 liradan 85 liraya çıkardıklarını bildirdi.

Selçuk, Türkiye Kamu-Sen tarafından Ankara'daki bir otelde düzenlenen "Endüstri 4.0 ve Sendikaların Geleceği" programında, Türkiye'nin sivil toplum alanında önemli tarihsel arka plana sahip olduğunu söyledi. İş gücü piyasası, istihdam, kadın emeği, tüm dezavantajlı grupların iş yaşamına katılması, meslekleşme, uluslararası standardizasyon, rekabetin akla ilk gelenler olduğunu anlatan Selçuk, Endüstri 4.0 gündeminin bu kavramların yeniden konuşulması adına ayrıca önem taşıdığını aktardı.

ENDÜSTRİ 4.0 VURGUSU

Bakan Selçuk, hükümetlerinin son 16 yıldır attığı adımlar neticesinde, ekonominin önemli bir ivme yakaladığını vurguladı.

Bakanlık olarak, Endüstri 4.0 ile toplumun bütüncül yapısının doğrudan etkileneceği ve yeniden şekilleneceği öngörüsüyle önemli adımlar atıldığını ve buna devam edildiğini aktaran Selçuk, dijitalleşme, yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim gibi uygulamaların iş süreçlerine entegre edilmesini önemsediklerini kaydetti.

Bakanlık olarak, dijital sanayinin iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere aktif iş gücü programları düzenlediklerini ve projeleri desteklediklerini aktaran Selçuk, "Son dört yılda sadece bilişim sektöründe düzenlemiş olduğumuz mesleki eğitim kursları ve iş başı eğitim programlarına 60 bine yakın kişi katıldı. Bu eğitimleri tamamlayan kişilerin yüzde 60'ından fazlası kalıcı olarak istihdam edilmekte." diye konuştu.

BİLİŞİM ALANLARINA PARA DESTEĞİ

Selçuk, 2019 yılında da Endüstri 4.0 kapsamında mesleki yeterlilikleri belirleme ve meslek kazandırmaya yönelik eğitim faaliyetlerimize devam edeceklerine değindi.

Bakan Selçuk, 2009 yılından beri başarıyla sürdürülen işbaşı eğitim programlarına geçen yıl "Geleceğin Mesleklerinde İşbaşı Eğitim Programı"nı da eklediklerine işaret ederek, "Diğer işbaşı eğitimlerimizde üç aya kadar destek sunarken 18-29 yaş arası gençler için geleceğin meslekleri dediğimiz alanlarda öngörülen işbaşı eğitim programlarının süresini 9 aya çıkardık." bilgisini verdi.

Programa katılımın daha cazip hale getirilmesi için diğer programlarda günlük 61 lira olan payı 77 liraya çıkardıklarını hatırlatan Selçuk, "Bilişim sektöründeki mesleklerde İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarında günlük ödeme miktarını 75 liradan 85 liraya çıkardık." dedi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN