İŞKUR TYP başvuru tarihleri | TYP başvuru şartları neler?

İŞKUR TYP başvuru tarihleri | TYP başvuru şartları neler?

İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bugüne dek birçok vatandaş iş sahibi oldu. Belirtilen programdan faydalanmak adına; bazı şartlar gerekiyor. Peki İŞKUR TYP başvuru tarihleri ve başvuru şartları neler? İşte detaylar…

 

İşsizliğin önüne geçilmesi, düşürülmesi ve özel politika kapsamında grupların iş gücü piyasasına kazandırılması yönünde bir hedef ile ilerleyen İŞKUR TYP programları vesilesiyle istihdama aracılık edecek. Vatandaşlar, ‘TYP başvuru şartları ve tarihleri ne zaman?’ gibi konuları sorguluyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHLERİ

Şu an için aktif ve açık bir şekilde herhangi bir İŞKUR TYP programı yer almıyor. Belirtilen program için başvurular başladığı anda karar.com’da yer alacak.

TYP ŞARTLARI NELERDİR?

18 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, öğrenci olmamak (açıköğretim ya da açık lise öğrencileri dışında), emekli ve malul aylığı almıyor olmak gibi şartları taşıyanlar, bu programa başvuru yapabilir.

19-08/21/typp.jpg

HANGİ ALANLARDA UYGULANIR?

TYP, Kamusal altyapının yenilenmesi, Çevre temizliği, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okullarda çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, restorasyon, erozyon engelleme çalışmaları, tarihî ve kültürel mirasın muhafaza edilmesi, vadi ve dere ıslahı, park düzenlemeleri alanlarında uygulanır.

İKİNCİ DEFA FAYDALANILIR MI?

Söz konusu programa başlandığı tarih itibarıyla bir yıl içerisinde en çok 9 ay süre boyunca yararlanma imkânı vardır. Fakat, 9 ayın bitmesinin ardından 3 ay bekleyerek yeni bir programdan yararlanılabilir.

Bir katılımcı 27 Eylül 2017 tarihi itibarıyla TYP’den en fazla 24 ay süreyle faydalanabilir.

BAŞVURULAR İÇİN TIKLAYIN

TOPLUM YARARINA PROGRAM NEDİR?

İşsizliğin yoğun bulunduğu zamanlarda ya da bölgelerde direkt olarak veya yüklenici eli ile toplum faydasına bir iş veya hizmetin yapılması yoluyla özellikle istihdamında güçlük çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyip işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği vermek için İŞKUR’un uyguladığı programlardır.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN