İslam Memiş altında gemi kalkmadan yetişin diye uyardı! O tarihten sonra zor alırsınız

İslam Memiş altında gemi kalkmadan yetişin diye uyardı! O tarihten sonra zor alırsınız

İslam Memiş katıldığı bir TV programında piyasa sorularını yanıtladı. Ağustos ayında son alım fırsatı olacağını belirten Memiş, altın alacaklar içinse "Gemi kalkmadan yetişin" uyarısı yaptı. Gümüş içinse "Sürpriz gelebilir" diyen Memiş, bakın yatırımcılar için neler söyledi? İşte o değerlendirmeler.

Yaptığı tahminlere yatırımcıların dikkatini çeken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayına ilişkin uyarılarını yineledi. Gümüş ve altının ciddi bir baskılanma süreci yaşadığını belirten Memiş, patlamanın olacağı tarihi de verdi. Peki yatırımcıyı neler bekliyor? Ne zaman altın alınmalı? Gram altın düşecek mi? Herkesin merak ettiği soruların cevabını İslam Memiş verdi.

dolarcik-001.jpg

GÜMÜŞ VE ALTIN ALACAKLARA SON ŞANS!

Piyasaların Fed'in yapacağı faiz kararı doğrultusuna fiyatlandığını her seferde dile getiren İslam Memiş, resesyon ve baskıya dikkat çekti. Gümüş ve altında baskılanmanın bundan dolayı kaynaklandığını ifade eden İslam Memiş, yükselişlerin yaşanacağını söyledi. Fiyatların şu an düşük olduğunu söyleyen Memiş, altın ve gümüş alacaklar için Ağustos ayının son alım ayı olduğunu vurguladı. Ons altına ilişkinse şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ons altın dün 1760 devamında 1780, aslında hedef 1800 dolar seviyesi. Yükselişler devam ederse ilerisine bakacağız. Bugün ABD'de açıklanacak .büyüme rakamları önemli emtialar için"

dolaraltin.jpg

GRAM ALINDA ÖNGÖRÜSÜNÜ PAYLAŞTI! SAKIN SATMAYIN

Gram altının 7 aylık süre içerisinde yatırımcısına 230 lira kazandığını ifade eden İslam Memiş, 785 lira başlayan altının şu an Kapalı Çarşı'da 1015 lira olduğunu söyledi. Gram altın için öngörüsünün 1200 ila 1450 lira olduğunu yineleyen Memiş, altının dolardan destek gördüğünü belirtti. Elinde gram altın olan yatırımcının doları takip etmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, "1020 lira direnç seviyesi var yukarıda. Ağustos gram altında alım için son fırsat. Makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Gerçek değeri gram altının 1015 lira seviyesi. 1015'i baz almalılar. 1000'in altına sarkmalar son bir şans olarak ön planda duruyor." ifadelerini kullandı.

ELİNDE DÖVİZ OLANLARA YENİ ÖNERİ

Gümüşünde her an sürpriz yapacağını söyleyen İslam Memiş, gümüşün altına kıyasla daha ucuz olduğunu ve 20 lira hedefinin olduğunu belirtti. Elinde dolar ve döviz olanlara gümüş öneren Memiş şunları kaydetti:

"Ons bazında 40 dolar, gram tarafında 20 lira beklediğim hedef seviyeler. Burada hızlı ataklar gerçekleşebilir. Yıl sonuna kadar gümüş ciddi sürprizler de yapabilir. Elinde dolar, döviz varsa, ons bazında gümüşün dip seviyelerde olduğunu gözlemliyorum. Bundan sonraki süreçlerde gümüş performansının altına kıyasla daha iyi olacağını düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN