İslam Memiş uyardı yatırımcılar beklemeye geçti! Bu tarihi beklemeyen büyük zararda! Altın yorumunda beklenmeyen hamle

İslam Memiş uyardı yatırımcılar beklemeye geçti! Bu tarihi beklemeyen büyük zararda! Altın yorumunda beklenmeyen hamle

Son günlerde altının düşüşü sonrası vatandaşların gündeminde yer alan soru 'Altın yükselir mi?' oldu. 963 olarak satışa sunulan gram altında Eylül ayının son günlerinde ki bu düşüş yatırımcıları korkuttu. Altının geleceği nokta merak konusu olurken uzman isim İslam Memiş'ten gelen önemli açıklamalar gündeme damgasını vurdu. Altın yükselecek mi? Altın da son durum nedir? İşte, İslam Memiş'in önemli açıklamaları haberimizde yer almaktadır

Para piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gelen altın yorumları kafaları karıştırdı. 1 Ekim tarihini hedef gösteren Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti. ABD Merkez Bankası Fed faiz kararında 75 baz puanlık artışın yaşanmasıyla beraber piyasadaki dengesizlikler başladı. Bunun üzerine İslam Memiş, düşen euro ve yükselişte olan dolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş'ten Dolar Açıklaması

Merkez Bankası tarafından geçen haftalarda yayınlanan karar üzerine 75 puan bazlık faiz artırımı doların yükselişine neden olurken aynı zaman da altının da değer kaybetmesini sağladı. Para piyasa uzmanı İslam Memiş ise son dönemlerde yaşanan hareketlilik üzerine yaptığı açıklamalar şaşırttı. Yatırım yapacak olsam dolara değil euro ve sterline yapardım diyen Memiş, dolardan uzak dururum ifadelerini kullandı.

20 yılın rekor seviyelerine ulaşan dolar kendi rekorunu iki kere kırmış oldu. Dolar endeksinin yanı sıra altın ise son 2 yılın en düşük seviyelerine ulaştığı belirlendi. Bunun üzerine Memiş ise hedef olarak Ekim ayını gösterirken dolardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Ekranlara yansıyan altın fiyatlarının yanıltıcı olduğu ve kısa sürede altın fiyatlarının tavan yapacağını belirtti.

İslam Memiş'ten altın açıklaması

ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklaması üzerine 75 puan bazlık artışın olduğu görüldü. Bunun üzerine uluslararası piyasa üzerinde dalgalanmalar yaşandı ve Mayıs 2022'den bu zamana kadar olan süreçte altın en dip fiyatlarını gördü. Memiş, Ekim ayı için hazırlık yapılması gerektiğini vurgularken kısa bir süre daha euronun dolara karşı ucuz kalmaya devam edeceği fakat devamında ise beklenmeyen yükselişlerin yaşanacağını belirtti.

28 Eylül 2022 Güncel Altın Fiyatları

Gram Altın

Alış:965,86 TL

Satış:966,06 TL

Çeyrek Altın

Alış:1.603,00 TL

Satış: 1.629,00 TL

Cumhuriyet Altın

Alış:6.391,00

Satış:6.488,00

Ons Altın

Alış:1.623,80

Satış:1.624,10

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN