İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Yatırımcıları Ekim ayı için uyardı! 1 Ekim 2022 altın fiyatları

İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Yatırımcıları Ekim ayı için uyardı! 1 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki yükseliş ve düşüşler devam ederken vatandaşlar da güncel fiyatları merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altında yaşanan düşüş hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte 30 Eylül güncel altın fiyatları…

Dolar ve altın fiyatlarındaki değişimler birçok kişi tarafından takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. İslam Memiş dolardan uzak durulması gerektiğini ifade ederken gram altın içinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DOLAR YILIN ZİRVE RAKAMLARINA ULAŞTI

Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık indirim yaptığını ifade eden İslam Memiş, dolarda yukarı yönlü bir hareketlilik olduğunu belirtti. Uluslararası piyasalarda da değer artışı olduğunu ifade eden İslam Memiş, dolarda 20 yılın Zirvesi yaşandığını vurguladı.

YATIRIMCILARI UYARDI

Dolardan uzak durulması gerektiğini ifade eden İslam Memiş, diğer enstrümanları daha ucuz bulduğunu belirtti. Dolar karşısındaki diğer enstrümanların daha avantajlı olduğunun altını çizen Memiş, Euro'nun dolar altında kaldığını vurguladı. Euro'nun dolar karşısında ucuz kalmaya devam ettiğini dile getiren Memiş, vatandaşların yatırım yapması için Euro veya Sterlin seçmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş açıkladı

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Brent petrol fiyatı 90 doların aşağısına düştüğünü söyleyen Memiş, “Petrol fiyatlarının gerilemesi iyi ancak dolar kuru yüksek diye pompa fiyatlarına yansımıyor. Ben gerilemenin devam edeceğini tahmin etmiyorum. Yılın son çeyreğinde petrol fiyatlarında yeniden 130-140 dolarları görebiliriz.” dedi.

Jeopolitik riskler de artış olduğunu aktaran İslam Memiş, FED faiz kararının açıklanmasının ardından altının ons fiyatının 1658 doları test ettiğini sözlerine ekledi. Memiş, “1660-1680 dolar seviyesine sıkıştı. Bu kırılmazsa 1700 dolara kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum.”şeklinde konuştu

DOLARI OLANLAR NE YAPMALI?

Memiş, elinde dolar bulunan kişilerin altının ons fiyatının düşük olduğunu düşünerek yüzde 50 Altın ve Gümüş olarak yatırım yapmasına önerdi. 20 yılın zirvesinde yer alan dolar fiyatını altının ons fiyatına oranla yüksek olduğunu söylerken yatırım aracı olarak da altının seçilmesi gerektiğini işaret etti. Altının düştüğünü söyleyen kişilerin gümüş rasyodan kaynaklı bir ayrım yaşadığı belirten Memiş, pozitif haretketliliğin devam edeceğini vurguladı. Memiş gümüş gram fiyatının 12 lira seviyesinde yer aldığını söyledi.

EKİM AYINDA DİKKAT

Birçok kişi yatırım için farklı araçlar seçerken İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Vatandaşların dolar almak yerine altın alması gerektiğini vurgulayan Memiş, KKM’de altın olarak faiz getirisini ceplerine koyabileceğini dile getirdi. Yaptığı açıklama doğrultusunda dolara sıcak bakmadığını vurgulayan Memiş, vatandaşları dolar yerine farklı yatırım araçları seçmesi gerektiğinin altını çizdi.

1 ekim altın fiyatı

1 EKİM 2022 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI

990,43

990,62

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.663,32

1.663,84

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

6.338,73

6.458,86

ÇEYREK ALTIN FİYATI

1.584,74

1.619,71

YARIM ALTIN FİYATI

3.159,46

3.239,33

ZİYNET ALTINI FİYATI

6.338,73

6.458,86

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN