İslam Memiş Zengin Edecek Yatırım Aracını Açıkladı! Dolar ve Altından Daha Çok Kazandıracak! Alan Paraya Para Demeyecek

İslam Memiş Zengin Edecek Yatırım Aracını Açıkladı! Dolar ve Altından Daha Çok Kazandıracak! Alan Paraya Para Demeyecek

Piyasada yaşanan ataklar için ileriye yönelik değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, döviz biriktirenler için kötü haberi verdi. Altında da baskılanma olduğunu belirten Memiş, altın yerine ise başka bir emtia önerdi. İşte İslam Memiş'ten piyasalara ilişkin uyarı niteliğindeki analizker.

Doların Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 50 baz faiz artırma kararından sonra altın baskılanmaya rağmen 14 TL barajını aşarken, altın ise dolar kuruna rağmen iniş çıkışlar yaşıyor. Dolar ve altında yaşanan ani ataklar al-sat yapanları korkuturken Piyasa Analisti İslam Memiş ise özellikle döviz biriktirenlere ciddi uyarılarda bulundu. "Ben olsam..." diyen Memiş, bakın neler anlattı.

altin-dolar.jpg

MEMİŞ, DOLAR YERİNE DİĞER EMTİA ALIMLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Televizyon kanalında döviz, altın ve ons altın için önemli analizlerde bulundu. Piyasalardaki baskılanmaya dikkat çeken Memiş, altın ve dolar biriktirenler için korkutan bir uyarıda bulundu. Döviz yerine değer kaybeden emtiaların alımının daha karlı olacağını belirten Ben olsam döviz biriktirmem yorumunda bulundu. Piyasalardaki baskılanmaya değinen Memiş, şunları kaydetti:

"Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL'm olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi."

gumus.jpg

"GÜMÜŞ ÖYLE BİR NOKTAYA GELECEK Kİ..."

Altında anormalliğin olduğunu belirten Memiş, gram altın altın yerine gümüşü önerdi. Gümüşte ciddi yükselişlerine olacağını ifade eden Memiş "Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir. Çin, ABD ve Avrupalı şirketler gümüş stokluyor. Gümüş öyle bir noktaya gelecek ki, akla hayale gelmeyecek rakamlarla karşı karşıya kalacağız. Gümüş konusunda farkındalığı olmayan vatandaşlarımız varsa bence gümüşü ihmal etmemeli." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN