İslam Memiş'ten altın yatırımcısına uyarı! Elinizde 1 gram bile varsa mutlaka bakın... Bakmayan pişman olur

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına uyarı! Elinizde 1 gram bile varsa mutlaka bakın... Bakmayan pişman olur

Altındaki hareketlilik devam ederken Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu. Daha gerçek yükselişlerin başlamadığını ifade eden Memiş, rekor seviyede artış görüleceğini vurguladı. İşte İslam Memiş altın açıklamaları…

Geçtiğimiz haftadan bu yana gram altın fiyatında görülen yükseliş bugün de devam ediyor. 2022 yılı başında 769 TL ile seneye giriş yapan gram altın 1060 TL seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte İslam Memiş altın açıklamaları…

RİSKLER ETKİLİ OLACAK

ABD enflasyon verilerinin beklenenin altında gelmesi ile birlikte FED faiz kararları da yaşanan olumlu tavır altın ve değerli metal fiyatlarında yükselişe neden oldu. FED başkanı Jerome Powell’in faiz indirimi yapmadan önce Enflasyonun %2 gerilediğini den Emin olmalıyız ifadelerini kullandı. Powell, enflasyonun %2 ye doğru ilerlediğinde faiz artırım hızınıza yavaşlatacaklarını vurguladı.

Yapılan açıklamalara rağmen FED'in sıkı para politikası için Aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı yapması bekleniyor. Bunun yanı sıra küresel resesyon riskleri de varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

altın fiyatlarında son durum

YENİDEN YÜKSELİŞ SÜRECİNE GEÇİRDİ

Altın piyasasındaki görülen hareketlilik hakkında önemli açıklamalarda bulunan Memiş, önümüzdeki birkaç ayın zorlu bir süreç olacağını vurguladı. Vatandaşların temkinli olması konusunda uyarılarda bulunan Memiş, 8 aydır altın ve gümüş gibi değerli metallerin manipüle edildiğini belirtti. Altının zincirlerini kırdığını belirten İslam Memiş, yükselişin daha yeni başladığını ifade etti. Zaman zaman kar satışlarının yapılacağını dile getiren Memiş, “Şu anda altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız.” şeklinde konuştu.

YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDECEK

Gram altın fiyatının 1068 TL seviyesinden 1090 seviyesine çıkacağını belirten İslam Memiş, daha sonra 1100’lü rakamların görüleceğine dile getirdi. Fiziki taraflarda hem de Merkez bankalarında altın talebinin devam ettiğini aktaran İslam Memiş, Merkez Bankası'nın yaşadığı durgunluk döneminde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda yukarı yönlü seyrin devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN