İslam Memiş'ten Dolar/Gram altın tahmini! Piyasa Ateşlenecek

İslam Memiş'ten Dolar/Gram altın tahmini! Piyasa Ateşlenecek

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Temmuz ayına ilişkin faiz kararına kısa bir süre kala piyasalarda fiyatlanmalar yaşanamaya başladı. Ekonomist ve uzmanlar , ilişkin 75 ila 100 puan arasında faiz artışına dikkat çekerken gözler Dolar/TL kurunda yaşanacak hareketlenmeye döndü. Dola/TL kuru 17,99 seviyesini görürken gran altın da 994 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Dolar ve altın tutanları yakından ilgilendiren faiz kararına ilişkin Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin geldi.

27 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak olan FED kararı merakla beklenirken, piyasalarda hareketlenmeye başladı. Gram altın 1000 lira seviyesinden 960 liraya kadar düşerken, faiz kararları sonrası tekrardan yükselişe geçti. Dolar/TL kuru BDDK hamlesiyle hafif bir düşüş trendinden sonra 18 lira seviyelerine tekrardan dayandı. Yaşanan bu iniş çıkışlar yatırımcıları tedirgin ederken, Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasından sonra gözler FED kararına döndü. Dolar/TL kuruna paralel olarak yükselen gram altın merak konusu olurken Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten gram altında yaşanacak hareketliliği açıkladı. Peki gram altın ne kadar yükselecek? Gram altın düşecek mi? FED'in faiz kararı dolar ve altını nasıl etkileyecek? İşte İslam Memiş'ten değerlendirmeler.

gramaltin.jpg

FED KARARI SONRASI DOLAR VE ALTINDA NE OLACAK? DÜŞER Mİ? YÜKSELİR Mİ?

FED'in 27 Temmuz Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı merak konusu olurken, piyasalar 75 baz puan doğrultusunda fiyatlanmaya başladı. Dolar/TL 17,99 seviyesinde işlem görürken, Gram altın ise 994 TL'ye yükseldi. Elinde altın ve dolar tutan yatırımcılar ise yükselişlerin kalıcılığını araştırmaya başladı. Tahminleri ve analizleri ile son dönemlerin en çok konuşulan ve takip edilen isimleri arasında yer alan

dolartl.jpg

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, gram altında kritik seviyelere dikkat çekerek görülecek yeni rakamları açıkladı. FED' toplantısı sonrası Perşembe gününe vurgu yapan Memiş, altında yukarı yönlü hareketlerin hızlanacağını söyledi. Şu an gram altının gerçek değerinin 1005 lira olduğunu belirten Memiş,

"Perşembe gününden sonra altında yukarı yönlü ataklar görebiliriz. 1750-1760 seviyeleri kırılınca hedef 1800 dolardır. Yukarı yönlü yükselme ihtimalinden bahsediyorum. Altın ve gümüş ons fiyatlarında FED kararı sonrası yukarı yön başlayacak. Tam 1 aydır ekranda gördüğünüz fiyatla cebinize koyduğunuz fiyat aynı değil. 980 lira yazıyor ama gram altının gerçek fiyatı 1000 liradır. Dolar 17-18 lira arasında gidip gelecek. Piyasalar tatilde. Kısa vadede al sat yapanlar bizim yol arkadaşımız değil. Dolardan uzak durun. Elinizde dolar varsa altın var gümüş var. Altın şu an yerlerde sürünüyor. 983 lira gösteriyorlar şu an gram altının şu an gerçek değeri 1005 liradır" ifadelerini kullandı..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN