'İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemleri Mart'ta bitecek'

'İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemleri Mart'ta bitecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'na ilişkin "Taşınma işlemleri devam ediyor. Mart itibarıyla inşallah tamamen bitmiş olacak" dedi. Turhan, burasının 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacağını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'na ilişkin "Taşınma işlemleri devam ediyor. Mart itibarıyla inşallah tamamen bitmiş olacak" dedi.

Turhan, İstanbul Havalimanı'nın idealin, hayalin, büyük düşünmenin hayat bulmuş şekli olduğunu belirterek "Taşınma işlemleri devam ediyor. Mart ayı itibarıyla inşallah tamamlanmış olacak." dedi.

Burasının 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacağını dile getiren Turhan, İstanbul Havalimanı sayesinde şehrin doğu ile batı, kuzey ile güney ülkeleri arasında aktarma ve transfer merkezi olacağını söyledi.

"EN ÖNEMLİ FAKTÖR ŞÜPHESİZ THY"

Turhan, Türkiye'nin havacılıkta geldiği yerin adeta bir destan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu destanın en önemli aktörü şüphesiz THY'dir. Bu destanın değerli olmasının bir nedeni de THY'nin bu başarıyı küresel ligde elde etmiş olmasıdır. Bu ligde rekabet edip de başarıyı yakalamak takdir edersiniz ki her babayiğidin harcı değildir. İnanıyorum ki THY başarılarına hız kesmeden devam edecektir. İnşallah bu tesislerde yürütülecek başarılı hizmetlerle THY, tez zamanda dünyada bilinirlikte ikinci sıradan ilk basamağa çıkacaktır. 30 milyar doları aşan ekonomik değer büyüklüğüne ulaşacaktır, çalışan sayısını 52 binden, 100 binlere çıkaracaktır. Bu hedeflere ulaşmak için hükümet olarak bayrağımızı göklerde taşıyan THY'mize her türlü desteği vereceğimizden şüpheniz olmasın. Bunlar da demek oluyor ki THY'nin kanatları daha da büyüyecek, küresel marka değeri çok daha yukarılara tırmanacaktır. "

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN