İstanbul Havalimanı’nda üst düzey atama

İstanbul Havalimanı’nda üst düzey atama

İGA Havalimanı İşletme Grubu Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ersin İnankul, Dijital Hizmetler ve Ticaret’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna getirildi.

İGA Havalimanı İşletmesi'nden yapılan açıklamaya göre, IST Bilişim AŞ Genel Müdürü ve aynı zamanda İGA Havalimanı İşletme Grubunda Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ersin İnankul, “Dijital Hizmetler ve Ticaret’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” pozisyonuna getirildi.

İGA Sistem, İcra Kurulu Üyesi görevini de yürütecek olan İnankul, İstanbul Havalimanı’nda yolculara sunulan havalimanı deneyiminin ticari açıdan da farklılaşması için çalışmalarını sürdürecek. Dijital havalimanı konseptinin önemli bir parçasını oluşturan yeni nesil akıllı ticaret platformlarının İstanbul Havalimanı'nda konumlandırılmasına liderlik edecek.

ERSİN İNANKUL KİMDİR?

Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Ersin İnankul, sırası ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bilişim ve yurt dışında finans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans programını tamamladı. Kariyerine bilgi teknolojileri alanında başlayan İnankul, TAV bünyesinde çeşitli pozisyonlarda yurt içi ve yurt dışında birçok havalimanında görev aldıktan sonra 2015 Mart ayı itibarıyla İGA bünyesinde profesyonel kariyerini sürdürme kararı aldı.

İstanbul Havalimanı’nın, inşaat aşamasından tam kapasite operasyona geçme sürecinde aktif rol oynayan İnankul, havalimanında proje yönetimi, teknolojik altyapı tasarımı ve özel havalimanı sistemleri geliştirme konularında önemli görevler üstlendi.

Evli ve 2 çocuk babası olan İnankul, 2018 yılında Dubai’de havacılık global CIO ve 2019 yılında Türkiye'de yılın CIO’su ödüllerini de almıştı.

İSTANBUL/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN