İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borçlarını yapılandıracak

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borçlarını yapılandıracak

Reuters’ta yer alan habere göre, İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA borcunun en fazla 5 milyar euroluk (32 milyar TL) kısmını yapılandıracak. Şimdiye kadarki en büyük özel sektör borç yapılandırması için Fiba Holding ve Doğuş Holding vekalet verdi.

Haberde, İGA’nın yatırım için aldığı kredilerin yeniden finanse edilmesi için Doğuş Holding ve Fiba Holding'in Londra'da ortak kurdukları Dome Group’a vekalet verdikleri belirtildi.

İGA, bu adım ile nisan ayında tam kapasite ile faaliyete geçen havaalanı projesinin finansman maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. 

İHALE 2013 YILINDA YAPILDI

İstanbul’un üçüncü ve en büyük havalimanının ihalesi 2013 yılında yapıldı. Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG (İGA) ortaklığı ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro KDV ile aldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan İstanbul Havalimanı’nın yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon euro olarak açıklandı. Vergiler hariç havalimanı inşaatından devlete 32.4 milyar euro ödenecek. 4 etaptan oluşan havalimanının ilk etabı bu yıl açıldı.

Kolin İnşaat Turizm A.Ş.'nin, İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'nde bulunan hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık tarafından devralınması işlemine izin verildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN