İsveç'ten Açıklama: Kuzey Akım saldırılarının hedefi biz değiliz

İsveç'ten Açıklama: Kuzey Akım saldırılarının hedefi biz değiliz

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde , Kuzey akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında meydana gelen sabotajın hedefi olmadıklarını söyledi. Bölgenin uluslararası sularda kaldığını ve doğrudan İsveç'e yönelik bir saldırı olarak görülemeyeceğini belirtti.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Çarşamba günü SVT kamu televizyonuna verdiği demeçte, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik şüpheli sabotajın İsveç'e yönelik bir saldırı olmadığını söyledi.

ULUSLARARASI BİR OLAY

Linde, "Bu İsveç'e yönelik bir saldırı değil çünkü bizim topraklarımızda değil" dedi. "Uluslararası bir olaydır"

ABD Sekreteri Anthony Blinken'in neler olduğunu öğrenmek için destek sunduğunu ve hem AB hem de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bilgilendirildiğini söyledi.

Danimarka ve İsveç, Baltık Denizi'nde bulunan iki Kuzey Akım boru hattında meydana gelen büyük sızıntıların, iki ülkenin ortak ekonomik bölgelerine yapılan kasıtlı sabotaj eylemlerinden kaynaklandığını söyledi. Bununla birlikte patlamaların İsveç veya Danimarka karasularının dışında olduğunu belirttiler.

İsveç ve Danimarka başbakanları Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada , Kuzey Akım 1 ve 2'yi vuran patlamaların İsveç veya Danimarka'ya doğrudan bir askeri tehdit veya saldırıyı temsil etmediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN