JPMorgan'dan korkutan enflasyon tahmini: Yıl sonu daha da kötü olacak

JPMorgan'dan korkutan enflasyon tahmini: Yıl sonu daha da kötü olacak

JPMorgan, Türkiye’de enflasyona neden olan faktörlerde hiçbir değişiklik olmadığını ve bu nedenle fiyat dinamiklerinin kötüye gittiğinin altını çizerek 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 49.5’ten yüzde 63.1’e çıkarttı.

Dün sabah TÜİK'in enflasyonu yıllık bazda yüzde 78,6 açıklanmasının ardından JPMorgan, bir rapor yayımladı.

Kurum, “Para politikası hareketsiz kalmaya devam ederken, seçimlerin zamanlaması ve sonucu kısa vadeli enflasyon görünümü için belirleyici olacak” değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; kurum aynı zamanda risklerin yukarı yönlü olduğuna işaret ederek, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 49.5’ten yüzde 63.1’e, 2023 tahminini de yüzde 19’dan yüzde 22.5’e yükseltti.

LİRADAKİ ZAYIFLAMANIN ENFLASYONU BOZACAĞINA İŞARET ETTİ

“Talep ve maliyet kaynaklı enflasyonist baskılar güçlü olmaya ve merkez bankası kredibilitesi zayıflamaya devam ederken, TCMB’nin politika duruşunu normalleştirmek için acelesi yok” denilen raporda, “Bu ortamda, döviz korumalı lira mevduat programı ile en azından kısmen güvence altına alınan ve muhtemelen güçlü turizm gelirleriyle desteklenecek olan lira istikrarı, kısa vadede enflasyonist baskıları dizginlemenin ana aracı olacaktır” ifadeleri yer aldı.

JPMorgan liradaki ilave bir zayıflamanın enflasyon görünümünü daha da bozacağına işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN