Kalp pili bulunan 83 yaşındaki esnaf böyle yakındı: Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım?

Kalp pili bulunan 83 yaşındaki esnaf böyle yakındı: Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım?

Semt pazarına çıkan vatandaşlar fiyatların çok pahalı olmasından yakınıyor. Osmaniye'de kalp pili bulunan 83 yaşındaki pazar esnafı Hürü Tilki “Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım? Alamıyorum işte çok pahalı. Daha yemedim” dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarına çıkan vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi. Vatandaşlar her şeyin çok pahalandığını belirtti. Semt pazarında 83 yaşındaki Hürü Tilki kalp pili ameliyatı için yayla çayı, ada çayı satarak para biriktirmeye çalışıyor. Eşini 42 yıl önce kaybeden 4 çocuk annesi Tilki bir yıl sonra değişmesi gereken kalp pili için pazarda yayla çayı sattığını söyledi.

"ÇOK ZOR DURUMDAYIM NE YAPAYIM?"

Aldığı 65 yaş aylığının yetmediğini anlatan 83 yaşındaki Hürü Tilki şunları söyledi:

“Kalp hastasıyım. 7 sene önce ameliyat oldum ama ameliyatım çok zor geçti. Şimdi de bir senem kaldı kalmadı bilemiyorum, onların kontrolüne gidiyorum. Onlar muayene ediyor. Allah kısmet ederse ameliyat olacağım. Etmezse ya aşağı ya yukarı, ne yapayım? Yol parası vereceğim, ameliyat parası alırlarsa ameliyat parası vereceğim. İşte tedarik ediyorum. Burada da yayla otları ne? İki kişiye verdim (sattım) 20 lira, 10’ar liradan öyle ne yapayım? Çok zor durumdayım ne yapayım?

twtw.jpg

“ORTALIK PAHALANDI”

"Aç da kalıyorum yerine göre, kirli de geziyorum yerine göre ama ne yapayım?" diyen Tilki, "Ağrılarım çok oluyor. Hem bel fıtığım var hem kalbimden ameliyatlıyım işte. Ortalık pahalandı para değer kaybettiği için yol paraları çok gidiyor kaç tane dolmuş değişiyorum, minibüs değişiyorum. Osmaniye’ye çok gidip geliyorum. Hiç belli olmuyor daha öğleni geçti 20 lira kazandım." diye konuştu.

“LAHANA CANIM İSTİYOR ALAMIYORUM”

Pazarcı esnafı dört çocuk annesi Tilki'nin bu sözleri ise dikkat çekti:

Canım lahana istiyor, alamıyorum ne yapayım? Alamıyorum işte çok pahalı. Daha yemedim.10-15-20 lira o aralar daha bu sene alamadım. Ufakları yok hep büyük büyük davul gibi. Ufak olsa şöyle yumruk gibi, alamıyorum pahalı. Her şey pahalı canının istediğini almana imkan yok. Bak para değer kaybediyor, paranın değeri bitti. 50 lira 100 lira hiçbir şey etmez oldu.

Pazarda alışverişe yapan vatandaşlar da sebze ve meyve fiyatlarının pahalılığından yakındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN