Kamuda çift maaş engellensin önerisi TBMM'de reddedildi

Kamuda çift maaş engellensin önerisi TBMM'de reddedildi

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan ve kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap; memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının engellenmesini öngören kanun teklifinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

"3'ER 5'ER MAAŞ İNSAFSIZLIK"

Teklifi ile ilgili konuşma yapan Kasap, “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin 3’er 5’er maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

"BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ KUZULARA ŞAH OLSA"

Konuşmasında, şair Necip Fazıl Kısakürek’in dizelerini anımsatan Kasap; “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” diye konuştu.

Kasap’ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kasap, daha sonra yaptığı değerlendirmede; “AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylamada tutundukları tavırla bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermişlerdir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN