Barış Soydan: MB Rezervi yüzde 15 artacak | Karar Gündem

Karar Gündem'e Barış Soydan konuk oldu. Doların neden 8.35'e düştüğünü ele alan Soydan, dolar karşısında Türk Lirası'nın değer kazanmasındaki 4 ana sebebi masaya yatırdı ve TL'deki değer artışını etkileyen önemli bir veri paylaştı: IMF'nin pandemi karşısında gelişen ülkeleri desteklemek için aktaracağı 650 milyar dolarlık paketten Türkiye'ye 6.4 milyar dolar destek verecek. Bu da MB'nin rezervini yüzde 15 artıracak.

Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tutuyor. Karar Gündem'in konuğu Ekonomi yazarı Barış Soydan konuk oldu.

"MB'NİN REZERVİ YÜZDE 15 ARTACAK"

Temmuz ayında en çok değer kazanan para birimi olan TL karşısında dolardaki düşüşü ele alan Soydan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

"Türkiye ekonomisi ne zaman büyüse hep cari açık verir. Hep dış dünyaya karşı borçludur ve bu ne zaman artsa ardından dolar patlar. Bu sene cari açıkta bir düzelme var. Sebebi ise turizm. TL'nin değer kazanmasına ikinci sebep ise Türkiye'de yabancı yatırımcının kalmamış olması. Üçüncü sebep olarak da faizin enflasyonun üzerinde olması. TL'nin değer kazanmasında dördüncü sebep şöyle; IMF'nin pandemi karşısında gelişen ülkeleri desteklemek için aktaracağı 650 milyar dolarlık paketten Türkiye'ye 6.4 milyar dolar destek verecek. Bu da MB'nin rezervini yüzde 15 artıracak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN