Karsan’dan ikinci elektrikli ‘Atak’

Karsan’dan ikinci elektrikli ‘Atak’

Karsan, Atak Electric’i, ilk kez beğeniye sundu. Jest’ten sonra ikinci elektrikli model olan araç, 300 kilometrelik menzile sahip. Modele tam dolum için hızlı şarj noktalarında 3 saat yetiyor.

Karsan, yepyeni elektrikli modeli Atak Electric’i ilk kez tanıttı. Gücünü toplamda 220 kWh kapasiteli BMW i bataryalarından alan model, 300 km menzile ulaşabiliyor. Karsan CEO’su Okan Baş, 35 adet Jest Electric’in Fransa, Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde hizmet vermeye başladığını belirtti. Jest Electric minibüslerininardından, 1 yıl içerisinde otobüs sınıfındaki Atak’ın da elektrikli versiyonunu pazara sunduklarını belirten Okan Baş “Yüzde 100 bir Türk markası olarak, 1 yılda 2 elektrikli araç geliştirmiş ve seri üretime geçebilmiş ilk ve tek şirket olma unvanına da eriştik.

Karsan Atak Electric’te 44 kWh kapasiteli 5 adet BMW i bataryası bulunuyor. Hızla şarj olabilen bataryaları ile Atak Electric kesintisiz bir hizmet sunuyor” dedi. Bataryalar için 4 yıl ve 200 bin km’ye kadar pil garantisi sağladıklarını belirten Baş, Atak Electric’in teknolojik özellikleri vekonfor seçenekleri göz önüne alındığında fiyat olarak da rakiplerinden çok daha avantajlı olduğunun altını çizdi. Karsan CEO’su Okan Baş “İlk etapta Avrupa pazarlarını öncelikli olarak hedefleyeceğimiz Atak Electric modelimizde, Ağustos ayı itibariyle seri üretime başlayacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN