Kazakistan’a 520 milyon dolarlık Türk yatırımı

Kazakistan’a 520 milyon dolarlık Türk yatırımı

Kuzey Kazakistan Eyaleti Valisi Kumar Aksakalov ile Türk YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Petropavl şehrinde 610 yatak kapasiteli danışmanlık ve tanı merkezi inşasına başladı. Toplam yatırım bedeli 520 milyon dolar olacak.

Türkistan Eyalet Valisi Umirzak Şukeyev, BI-Holding Konsorsiyumu Başkanı Aidyn Rahimbayev ve YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan arasında 610 yatak kapasiteli çok profilli sağlık merkezinin inşaatına ilişkin karşılıklı işbirliği memorandumu imzalandı. Törene Kazakistan Cumhuriyet Başbakanı Askar Mamin katıldı. Sağlık merkezinde onkoloji, kalp hastalıkları, anne ve çocuk sağlığı, acil servis ve diğer bölümlerin olması planlanıyor. İnşaatın 2022 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Söz konusu iki sağlık kuruluşunun inşası ve donatılması için yaklaşık 200 milyar tenge (520 milyon dolar) yatırım yapılacağı bildirildi. Projelerin, sağlık altyapısının geliştirilmesi için bölgesel uzun vadeli planlar çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edilenler arasında.

Kazakistan’da uzun dönemdir çalışmalarını sürdüren YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Kazakistan’da yatırım ortamının elverişli olduğunu, projelerin hayata geçirilmesinde yatırımcılar için tüm koşulların sağlandığını söyledi. Arslan “Kazakistan bu dönemde yatırımda bulunmak için birçok alanda tarihi fırsatlar sunuyor” açıklamasını yaptı. Alınan önlemler, ülkenin sağlık altyapısının güncellenmesini, iç talebin karşılanmasını, kalitenin arttırılmasını, sağlanan tıbbi hizmetlerin kullanılabilirliğini ve zamanında ulaşımını sağlamanın yanı sıra Orta Asya ve BDT ülkeleri için medikal turizm için cazibe merkezleri oluşturmayı da mümkün kılacak. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN