Dolar ve gram altına darbe kozu! Selcoin, 'hazır olun' dedi yeni sürecin kapısını açtı... Dengeniz bozulabilir..

Dolar ve gram altına darbe kozu! Selcoin, 'hazır olun' dedi yeni sürecin kapısını açtı... Dengeniz bozulabilir..

Piyasa Analisti Selçuk Ergin, döviz ve altın yatırımcıları için önemli analizlerde bulundu. "Gram altında şoklara hazır olun" diyen Selcoin, Haziran ayının ilk haftasında kurda yaşanacak olanları değerlendirdi. İşte herkesi yakından ilgilendiren piyasa analizi.

Yatırımcı elindeki TL ile güvenli liman ararken, gram altın ve dolar alanlar içinse yeni bir süreç başladı. Selcoin, gram altın alanların izleme moduna geçtiğini ifade ederken, doların içinde gelecek günlerde takılacağı seviyeyi verdi. "Enflasyona ciddi bir darbe" olacak diyen Selcoin, piyasaların gelecek dönem gidişatını tek tek sıraladı.

dolaraltin.jpg

İşte Selcoin'in piyasa değerlendirmelerinden öne çıkanlar...

GRAM ALTINDA ŞOKA HAZIR OLUN!

"Haftanın kapanış gününde kritik fiyatlanmalar göreceğiz. Temel haber akışlarında FED'in Eylül ayında sıkılaşmaya gideceğini söyledi. Bu ons altında güzel bir haber. Türkiye ise dolar kurunu tutmak için ciddi bir baskı var. Dünya faiz artış rotasına girmişken, bizimde bu yönde olmamız gerekiyordu. Peki güvenli liman neresi? bunlardan 1 numara gram altın diğer gram gümüş. Bu hafta önümüzdeki süreçte güvenli liman. Bu hafta kapanışlarda beraber önemli bir kapı açılıyor. Önemli bir eşik daha geçiliyor. Altına dolara yatırım yapan Kur Korumalı Mevduat'tan da faydalanabilir. Ama benim için en makul yatırım fiziki gram altın. Gram altında şoka hazır olmamız gereken bir sürece evrildik. Dolar/TL tarafından bir fiyatlanma geldi. Ama ons altı tarafında henüz fiyatlanma gelmedi. Kapanışlar öncesi kritik alanlardayız. Önümüzdeki hafta bu ürünler için çok önemli olacak"

dolartl.jpg

GRAM ALTIN ALANLAR İZLEME MODUNA GEÇİYOR

"Gram altın 980 TL ye tırmanmış. Ons altından gelen bir durum var bu da 1000 TL ye girmiş olacağımızı gösteriyor. 910'lu alım seviyeleri artık 940 TL oldu. Merkez Bankası'nda müdahale olursa bu bir kaç gün gevşeme yapar. Sonra yukarı yönlü ataklarına devam eder. En son 900'lü seviyeleri uzun süre işledik. Yatırımcı artık arkaya yaslandı. Ons altında 1865 seviyesinde kapanış gelirse gram altın 1000 TL'in üzerine atacaktır kendini. "

gumusons.jpg

GÜMÜŞ TARAFINDA HEYECANLANDIRAN SEVİYE

"Gümüşün gram tarafında da benzer güçlü görünüm devam ediyor. Gram gümüş 12,18 kırılımı ile yukarı yöndeki trendi görecek. Bu da 14'de çıkmasını sağlayacak. Önümüzdeki trend alanını yaz için söylemiştim"

ENFLASYON DARBESİ GELİYOR!

"Dolar endeksinde sarkma beklentim vardı. 101 seviyesinde geldi. 98 kadar çekilme olur. Bu da ons altında sert yükselişler olabilir. Dolar/TL'de haftalık kapanışta 16 seviyeleri daha önce görülmedi. Haftalık kapanışta bunu gördük. Dolar/TL 16,80'den sonra 17 seviyesini görecek. Müdahaleler gevşetebilir ama yaz sonuna sarkan bir rota olacak. Bu da doları 20 TL olmasını sağlayacak. Enflasyona ciddi darbe gelecek. Globalde de enflasyon devam ediyor. Ekonomilerde daralma ve darbe olabilecek haberler var. Dolar/TL'nin yükseliş trendine devam edecek. Dolar'da 15 TL destek seviyesi. ama bunu önümüzdeki süreçte görmeyeceğiz. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN