Kıdem tazminatı karşılığında çalışanlarına satılan Dünya gazetesi: Beyaz bir sayfa açtık

Kıdem tazminatı karşılığında çalışanlarına satılan Dünya gazetesi: Beyaz bir sayfa açtık

Kıdem tazminatları karşılığında çalışanlarına satılan Dünya gazetesi, bugünkü birinci sayfasında "Beyaz bir sayfa açtık" duyurusuyla okuyucularının karşısına çıktı.

Dünya gazetesi, bugün ilk sayfasında yenilendiğini duyurdu. Ekonomi yazarı Hakan Güldağ ve eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın koordinasyonundaki Dünya gazetesinde çalışanlar kıdem tazminatlarını sermaye yaptı. Okuyucular için birinci sayfadan verilen bilgilendirme yazısında “Yanılma risklerini göze aldık ama ezberi de bozduk. Örneği görülmemiş bir modelle mesleğimize ve emeğimize sahip çıktık” denildi.

İlk sayfada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye’nin ekonomi gazetesi Dünya yenileniyor. Bir süredir çeşitli nedenlerle size gerektiği gibi hizmet veremedik. Özür diliyoruz. Ama özür dilemekle yetinmiyoruz. Daha güçlü bir Dünya için gazetemizin çalışanları harekete geçti. Kollarımızı sıvayıp, aklımızı bileyerek çalışmaktan başka çıkar bir yol görmedik. Türkiye’nin geleceğine inancımız ve siz okurlarımıza güvenimizle artık yola çalışanlar olarak devam ediyoruz.

Beyaz bir sayfa açtık. Gazetemizin yaşaması ve siz okurlarına gerektiği gibi hizmet verebilmesi için Nasıl Bir Ekonomi Medya AŞ. kuruldu. Dünya Süper Veb Ofset AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ekonomi gazetecisi Hakan Güldağ arasında protokol imzalandı. Cesaretimizin kaynağı gözü karalık değil. Kararlılık. Yanılma risklerini göze aldık ama ezberi de bozduk. Örneği görülmemiş bir modelle mesleğimize ve emeğimize sahip çıktık.

Genel Yayın Yönetmenimizden Yazıişleri Müdürümüze, yazarlarımızdan Anadolu’nun sesi olan bölge temsilcilerimize Dünya’yı Dünya yapan herkes özveride bulundu. Çalışanlar olarak kıdem tazminatını sermaye yaptık, okurlarımızın için yeniden yola çıktı. Tüm zorluklara rağmen gelecekten müthiş umutluyuz. Kendimize gerçekçi ama iddialı hedefler koyduk. Sizleri de bilgilendirerek bu hedeflere doğru adım adım yürüyeceğiz. İlk yükümlülüğümüz doğru ve gerçek haber. Sadakatle bağlı olacağımız ilk merci ise sizsiniz.

Çok iyi biliyoruz ki, Dünya, sadece biz çalışanların değil, Türkiye’nin değeri. Bu toprakların en girişimci ve en dinamik kesimleri, toplumun kanaat önderleri Dünya okuru. Yazarımız merhum Tevfik Güngör Uras, okurlarıyla Dünya arasındaki ilişkiyi etle tırnağa benzetmişti. Haklıydı. Biz sizden ayrılamayız. Haberlerimizin de gücümüzün de kaynağı sizsiniz. Bizim bütün işimiz sizin sesiniz olmak, ihtiyacınız olan bilgiye ulaşmanızı sağlamak.

Dünya 40 yıla yaklaşan yayın hayatında saygınlık yaratan çizgisini hiç bozmadı. Bundan böyle de kurucumuz Nezih Demirkent’in bağımsız ve bağlantısız gazetecilik ilkelerine daha sıkı sarılacağız. Temel ve köklü değerlerimizi koruyarak değişiyoruz. Tüm çalışmalarımızı nihai hedefe doğru ödün vermeyen bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Ekonominin önde gelen uzman isimleri Dünya’ya güç vermek için aramıza katıldı. Duayen ekonomi gazetecisi Vahap Munyar genel koordinatörlüğümüzü üstlendi.

Şimdi okurlarımıza iş ve karar süreçlerine yararlı olacak daha kaliteli haber ve yorumlar sunacağız. Okurlarımızın Türkiye’yi, Türkiye ekonomisini dış basından takip etmek zorunda kalmasını içimize sindiremiyoruz. Hedefimiz, bir yandan dünyada olup biteni iyi okuyup, Türkiye’ye aktarırken, diğer yandan gerçek Türkiye’yi ve başarılarını takip etmek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir kaynak olmak. Ortak heyecanımız ve ütopyamız, tüm dünyanın izlediği bir Dünya inşa etmek…"

SATIŞ SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

38 yıl önce Nezih Demirkent’in kıdem tazminatı karşılığında aldığı Dünya için, bu kez 40’a yakın gazeteci tazminatından vazgeçti. Dünya çalışanları tazminatları ile gazeteye ortak oldu.

9 Eylül 2019’da Dünya gazetesi, gazetenin eski genel yayın yönetmeni Hakan Güldağ'a satıldı. Dünya Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent tarafından çalışanlara satışla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Şirketimiz hepimizin bilgisi dahilinde uzun süredir gerek Türkiye ekonomisinin daralması gerek kendi borçlarımızın artarak devam etmesi ile çalışamaz duruma gelmiştir.

Varlıklarımızın devri veya tasfiyesi bizim için zorunlu olmuştur.

“Dünya” adının yaşaması adına bize gelen teklifler içinde Hakan Güldağ’ın bizim ilkelerimizde devam edeceğine inanarak kendisinden gelen teklif kabul edilmiştir.

Hakan bey 01 Eylül 2019 tarihi itibariyle “Dünya Gazetecilik İşletmesi’nin” tüm hak ve borçları ile devralmıştır. Bu kapsamda iş sözleşmeleri de kendisine devredilmiştir.

Geçmişe yönelik maaş alacaklarınız tarafımızca ödenecektir. Aynı tarih itibariyle diğer departmanlarımız da iş yükünün kapanması nedeniyle tasfiye olacaktır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN