Kiptaş Silivri 3. Etap konut satışı başvuruları | Kiptaş silivri başvuru formu ve Ön başvuru ücreti

Kiptaş Silivri 3. Etap konut satışı başvuruları | Kiptaş silivri başvuru formu ve Ön başvuru ücreti

Kiptaş Silivri 3. Etap konut satışı başvuruları başladı ve bir ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar google gibi arama motorlarında Kiptaş Silivri başvuru formu ve Ön başvuru ücreti ne kadar sorularının yanıtını arıyor. 2018 Kiptaş 3. Etap Silivri konut satışı başvuruları hakkındaki tüm detaylar heberimizde...

2018  Kiptaş 3. Etap Silivri konut satışı başvuruları geçen gün başlamıştı ve başvurular halen devam ediyor.  Kiptaş Silivri 3. etapta 1508 konut satışa çıkacak. Kiptaş Silivri başvuru formu ve Ön başvuru ücreti ne kadar sorularının yanıtını arıyor. Kiptaş Silivri 3. Etap konut satışı başvuruları hakkındaki tüm detaylar heberimizde...

Silivri Kiptaş 3. etap başvuruları 28 Mart 2018 tarihinde başlamıştı ve haklen devam ediyor. Konut başvurusu hakkında vatandaşlar Kiptaş Silivri Başvuru formu nereden doldurulacak başvuru ücreti ne kadar sorularının yanıtını arıyor. 

KİPTAŞ 3. ETAP BAŞVURULARI

Sosyal konut olarak yapılacak KİPTAŞ Silivri konutları 3. etap için başvurular alınmaya başlandı. Başvurular 1508 konut için alınacak ki 2+1 ile 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. 24 ay içinde tamamlanması beklenen konut projesine başvuru nasıl yapılacak merak ediliyor. İşte Kiptaş  Silivri 3. etap başvuru şartları ve rehberi...

Konut başvurusu: KİPTAŞ Silivri 3. etap başvuru şartları nelerdir, nasıl başvuru yapılır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık binasında yapılan tanıtımla ev sahibi olmak isteyenlere bir başvuru imkanı duyuruldu. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 1508 konuttan oluşacak Silivri Konutları 3. Etap projesini tanıttı ve başvuru sürecinin başladığını açıkladı. Peki Kitap Silivri 3. etap başvuru şartları nelerdir?

18-04/02/kiptas-3-etap.jpg


EV SAHİBİ OLMAMA ŞARTI

Alt ve orta gelir gruplarına hitap edecek olan proje için yapılan tanıtımda Yıldırım, ancak ev sahibi olmayanlardan başvuru kabul edileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre taleplerin alınmasına 18 Nisan'a kadar devam edilecek. Başvur formu firmanın internetten adresinde (kiptas.istanbul/download/kiptas-basvuru.pdf) yayımlandı.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖNCELİK

Silivri Konutları 3. Etap'ta 90 adet 2+1 giriş kat daire için engelli vatandaşlara müracaat önceliği verilecek. Projede zemin kat daireler ihtiyaca uygun olarak tasarlanarak teslim edilecek.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 173 bin 606 metrekarelik alan üzerinde 1508 konuttan oluşacak Silivri Konutları 3. Etap'ta deniz manzaralı 2 1 ve 3 1 daire seçeneklerine yer verilecek.

Orta ve alt gelir grubuna yönelik geliştirilen projede 92 metrekare 2 1 daireler 195 bin TL'den, 112 metrekare 3 1 daireler 215 bin TL'den satışa sunuluyor. Projede 36 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar banka kredili taksit imkanı da sağlanıyor.

Site sakinlerinin tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü projede, geniş peyzaj alanlarının yanı sıra çocuk oyun alanları, spor sahası, cami, sağlık ocağı, okul ve ticari alanlara da yer veriliyor.

Müracaatın konut adedinden fazla olması halinde müracaat edenler arasında 28 Nisan'da noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile hak sahibi belirlenecek.

ÖDEME SEÇENEKLERİ

KİPTAŞ Silivri Konutları 3. Etap projesinde 3 farklı ödeme planı sunuluyor.

1- Firma bünyesinde yüzde 20 peşinat ile kalan yüzde 80'lik kısmın yüzde 10'luk bölümünü 12. ay sonunda ilave peşinat olarak verip kalan kısım için vade farksız 24 ay taksit imkanı,

2- Firma bünyesinde yüzde 30 peşinat ile kalan yüzde 70'lik kısmın yüzde 10'luk bir bölümünü 12. ayın diğer bir yüzde 10'luk bölümünü 24. ayın sonunda ilave peşinat olarak ödeyip kalan kısım için vade farksız 36 taksit fırsatı,

3- Banka kredili ödemelerde ise yüzde 20 peşinat ile kalan kısım için 0,92 faiz oranlı 120 ay taksit avantajı sunuluyor.

SİLİVRİ KİPTAŞ KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KİPTAŞ tarafında yapılan Silivri Konutları 3. Etap tanıtımını gerçekleştirdi. Başkan Uysal, "30 Bin TL peşinatı ardından 36 ay taksitle faiz ödemeden vatandaşlar konutlarını alabilecek" dedi.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Mutabakat sağlanan yerlerde KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm için harekete geçeceğini vurgulayan Başkan Uysal, "2018 yılında bütçemize 1 milyar lira kentsel dönüşüm için para ayırmış bulunmaktayız. Bunun 320 milyon Gaziosmanpaşa bölgesinde, 30 milyon Beyoğlu bölgesinde olmak üzere toplam 350 milyon lirayı KİPTAŞ’a aktarma kararımız meclisimiz tarafından onaylandı. Hak sahiplerinin hepsiyle mutabakat sağlanan yerlerde başlayacağız’’ şeklinde konuştu. 

Silivri’de yapılacak olan konutların 24 ay sonra kullanıma hazır olacağını belirten Başkan Uysal, "Hedefimiz; biz özellikle kentsel dönüşüm noktalarında bugüne kadar geri kalmış, ağır gitmiş, yavaş kalmış bir durum varsa hızlandırma adına inanıyoruz ki önümüzdeki 1 yıl içerisinde bazı yerlerde bitirme noktasına geleceğiz.

üteahhitlerimize ağır çalıştıklarını, hızlı çalışmaları gerektiğini talep ettik. Onlar taleplerimize uyarsa 2019 yılında kimi vatandaşlarımız evlerine girebilecekler. Silivri’de yapılacak olan konutlarımızda ise vatandaşlarımız 24 ay sonra evlerine girebilecekler. Ancak 18-20 ay gibi bir süre zarfında bu konutları bitireceğimizi düşünüyorum’’ dedi. 

30 Bin TL peşin ödeme sonrasında faiz olmaksızın 36 ay eşit taksitle konut sahibi olunabileceğini kaydeden Başkan Uysal, "Sosyal konutlarda malum bankalar kredi kullandırırken en az yüzde 20’sini zorunlu kılıyor. Biz de yüzde 20 peşin alalım dedik. 30 bin lira peşin alınarak geri kalan miktar 36 ay vadeyle faizsiz bir şekilde taksitlendirilecek. Ya da kredi kullanmak isteyen vatandaşlarımız 120 aylık çok daha düşük taksitlerle ödeme imkanı var. Sosyal konut alan vatandaşlar konutlarını 24 ay satamayacak’’ diye konuştu. KİPTAŞ tarafından yapılacak olan Silivri Konutları 3. Etapta 14 bin 100 m2 yeşil alan, 2 bin 300 m2 ticari alan, açık otopark, çocuk oyun alanları, camii, sağlık ocağı, okul, spor salonu ve engelli erişimine uygun 99 dairenin yer alacağı öğrenildi. 

Tanıtım toplantısının ardından konutlar için ilk müracaatı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal aldı. Müracaatları alan Başkan Uysal bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Sohbetin ardından Başkan Uysal tanıtım toplantısının gerçekleştirildiği salondan ayrıldı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN