KOBİ’ler için sipariş avcısı olmaya geldi

KOBİ’ler için sipariş avcısı olmaya geldi

Renault uzun bir aranın ardından hafif ticari araç segmentinde Renault Express Combi ve Van ile boy gösterdi. Öncelikle hedeflerinin KOBİ’ler olduğunu söyleyen Renault MAİS Genel Müdürü Çağdaş “GSYH’nin önemli bir kısmı KOBİ’lerden geliyor. Bu yüzden ticari araçlar bizim için çok önemli. Eğer bu sınıfta alım artmışsa bu ekonomi için iyiye işarettir” dedi.

ALİ YILDIRIM

Pandemiyle birlikte artan eve servis ihtiyaçları, hiç kuşkusuz önemli bir transfer kalemi olan kargo tipi hafif ticarilerin önemini arttırdı. Özellikle hız kazanan e-ticaretle birlikte bu tip modellere talep ciddi bir şekilde artarken, bunun yanında binek olarak da kullanılıyor. ‘Hafta içi işe haftasonu eve’ sloganıyla tercih edilen hafif ticari araçlar arasında Renault yeniden bende varım diyor. Daha önce Kangoo modeliyle dikkat çeken marka, KOBİ’lere yönelik Express’i de tanıttı. Bugün satışına başlanan modelin, sadece dizel seçeneği bulunurken, otomatik şimdilik düşünülmüyor. Kısıtlı bir donanım listesiyle sunulan araç, Express Combi ve Express Van seçenekleriyle pazarda boy gösterecek. Uygun donanım ve fiyat fayda oranıyla, markanın hafif ticari araç pazarındaki konumunu güçlendireceğini ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş “Hafif ticari araç pazarı toplam pazardan yüzde 22 pay alıyor. Minivan segmenti ise, yüzde 50’si Combi ve yüzde 12’si Van olmak üzere hafif ticari araç pazarında toplamda yüzde 62’lik bir ağırlığa sahip. Böylesine önemli bir segmentte Renault’nun pratik ve verimli hafif ticari araçları Yeni Renault Express Combi & Express Van boyutları, kolay yüklemeye uygun yapıları, yükleme hacimleri, geniş saklama alanları ve konforlu iç mekanlarıyla her türlü gereksinimi karşılıyor. GSYH’nin önemli bir kısmı KOBİ’lerden geliyor. Bu yüzden ticari araçlar bizim için çok önemli. Eğer bu sınıfta alım artmışsa bu ekonomi için iyiye işarettir.”

159 BİN 900 LİRADAN BAŞLIYOR

Yeni Express Combi ve Express Van, boyutlarıyla öne çıkıyor. Son derece geniş kapı eşikleri ile araç içine erişim kolaylaşıyor. 71,6 cm’lik yan kapı açıklığı sunan modellerden Express Van, segmentinde bu alanda lider konumda bulunuyor. Yeni Express Combi 800 litre bagaj hacmiyle işlevselliğini destekliyor. Söz konusu hacim 3 bin litreye kadar çıkabiliyor. 1.189 mm minimum bagaj zemini uzunluğu (arka koltuk sırtlığına kadar) sınıfında iddialı değerler olarak öne çıkıyor. 4,39 m uzunluğundaki Yeni Express Van, 1,91 m yükleme uzunluğuyla gelişmiş bir işlevsellik sunuyor. Dizel motor 650 kg’a kadar yük taşıma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 48 litre depolama alanı ve 3,3 m³ kargo hacmiyle ihtiyaçlara cevap veriyor. Yeni Renault Express Van Joy donanımla lansmana özel 159 bin 900 liradan başlıyor. Yeni Renault Express Combi ise 182 bin 900 liralık fiyat etiketine sahip.

OTOMATİK YOK KANGOO BEKLENİYOR

Renault Express’te otomatik vites seçeneğinin olmadığını anlatan Berk Çağdaş “Bu segmentte otomatiği Kangoo ile getirmeyi planlıyoruz” dedi. Çağdaş, Kangoo’nun Avrupa’da bu modelin üzerinde yer alarak binek versiyonla çıktığını paylaşarak, Türkiye pazarı için biraz daha şekillendirmek istediklerini anlattı. Yeni Express Combi ve Express Van, 1.5 dCi 95 bg dizel motorla satışa sunuluyor. Yeni Express, 95 bg dizel motorla 6 vitesli şanzıman sunarken, konsoldan etkinleştirilen Eco-Mode sistemi, ek yüzde 12 yakıt tasarrufu sağlıyor. “Vites Değiştirme Göstergesi”, vites değiştirmek için en iyi zamanın ne zaman olduğunu sürücüye bildiriyor ve böylece yakıtta ekstra yüzde 5 tasarruf sağlanabiliyor.

haberl.jpg

e-ATA ile elektrikli otobüs ailesi tamam

Karsan, yeni elektrikli e-ATA ile şehir içi ulaşım ailesini tamamladı. Daha şimdiden ihracata başladıklarını anlatan Karsan CEO’su Okan Baş “İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Kocaeli gibi belediyelerden ilgi var. Yakın zamanda yollarda görebileceğiz” dedi.

Karsan, yeni yüzde 100 elektrikli model ailesi e-ATA’yı tanıttı. e-ATA serisi 10, 12 ve 18 metre uzunluğunda üç farklı model olarak pazardaki yerini aldı. Model, markanın elektrikli ürün gamı içerisindeki en büyük otobüsü oldu. 150 kWh’tan 600 kWh’a kadar 7 farklı batarya paketiyle tercih edilebilen e-ATA model ailesi, normal bir otobüs rotasında yolcu ile doluyken dur-kalk, yolcu indirme-bindirme, tüm gün klimanın çalıştığı koşullardan ödün vermeden tamamen gerçek sürüş koşullarında 12 metrelik boyutunda 450 kilometreye kadar menzil sunuyor. Üstelik, sahip olduğu hızlı şarj teknolojisiyle batarya paketinin büyüklüğüne göre 1 ila 4 saat arasında şarj edilebiliyor.

e-ATA model ailesiyle birlikte artık 6 metreden 18 metre uzunluğa kadar tüm boyutlarda %100 elektrikli toplu taşıma araçları sunabilen Karsan, şehir içi ulaşımdaki elektrikli dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyor. Araç hakkında açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş “e-ATA serisiyle birlikte, 6 metreden 18 metreye kadar elektrikli araç sunabilen ilk ve tek Avrupa markası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şu anda, e-ATA model ailesinin seri üretimine başladık.

Hatta, 10 metrelik e-ATA için Romanya’dan ilk talep geldi. 10 adetlik ilk e-ATA filomuzu bu yılın Aralık ayında Romanya’nın Slatina şehrine teslim etmiş olacağız.” Türkiye içinde çalışmaların olduğunu aktaran Baş şöyle devam etti: “İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Mersin ve Kocaeli gibi belediyelerden ilgi var. Hatta yakında bir zamanda Road Show’da yapacağız. Dolayısıyla çok uzamayacaktır diye düşünüyorum açıkçası. Önümüzdeki yıllar, aylar içerisinde belki görebileceğiz diye düşünüyorum.”

Amiral gemisine teknoloji makyajı

BMW yeni 5 Serisi’yle tüm dikkatleri üzerine topluyor. Markanın amiral gemisi niteliğinde olan araç konforuyla dikkat çekerken, sürüş asistanlarıyla beğeni topluyor.

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, amiral gemisi olan 5 Serisi’ni yeni yüzüne kavuşturdu. Tasarımıyla dikkat çeken otomobil dinamik ve modern bir yüze sahip oldu. Araç sportif sürüş dinamikleri ve konforlu süspansiyonlarıyla etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni nesil iç yaşam alanı oldukça zarif ve lüks görünüyor. Malzeme kalitesinin üst seviyede olduğu yeni iç yaşam alanı şık ve modern tasarımıyla oldukça etkileyici bir görünüme sahip. 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve 12,3 inç dokunmatik multimedya ekranı yüksek grafik kalitesi ve akıcı ara yüzü ile oldukça kolay ve keyifli bir kullanım deneyimi sunuyor. Sürüş asistanlarının görüntülenebildiği ve verilerin anlık olarak iletildiği dijital gösterge ekranı sürücünün tamamen yola odaklanmasını ve güvenli bir sürüş tecrübesi yaşamasını sağlıyor. Opsiyon olarak sunulan Harman Kardon ses sistemi eşsiz bir müzik deneyimi yaşatıyor. Isıtma özelliği bulunan elektrikli ayarlanabilir hafızalı ön koltuklar oldukça rahat ve konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. Adaptif led farlar, otomatik uzun far asistanı, park asistanı, hız sabitleme sistemi, dört bölgeli otomatik klima, elektrikli arka cam perdeleri, kör nokta tespit ve uyarı sistemi ve sürüş asistanı gibi donanımlar otomobili çok daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Bize konuk olan 520i’nin kalbinde 1.6 litrelik benzinli motor görev yapıyordu. 170 beygir güç üreten motor 250 NM torka sahip. 0-100 km hızlanmasını 8,3 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 226 km hıza ulaşıyor. Yeni BMW 520i karma kullanımda ortalama 7.1 litre yakıt tüketiyor. Oldukça yeterli güce sahip olan modelin ara hızlanmaları oldukça başarılı. Darbeleri emme de başarılı olan araç, konfor odaklı bir tasarıma sahip.

Hyundai’ye mükemmel tasarım ödülü

Hyundai Motor Company, bünyesindeki markalarla iddiasını ve gücünü artırmaya devam ediyor. Hyundai, son olarak Amerika Endüstriyel Tasarımcılar Derneği tarafından düzenlenen ve Kuzey Amerika’daki en yetkili tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen dünyaca ünlü IDEA Tasarım Mükemmelliği yarışmasında en üst düzeydeki ödülleri topladı. IDEA’nın otomotiv ve taşıtlar kategorisinde yer alarak en iyi araç seçilen IONIQ 5, böylelikle iddiasını ve tasarım alanındaki başarısını kazandığı altın ödülle tescillemiş oldu.

Elektrikli Mokka 2022’yi bekliyor

Opel, güncel tasarım dilini tam anlamıyla hayata geçirdiği ilk modeli yeni Mokka’yı geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’de satışa sunmasının ardından aynı modelin elektrikli versiyonunu da ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. Opel’in tamamen elektrikli Mokka-e modeli, 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de de yollara çıkacak. Yeni Opel Mokka-e, tamamen elektrikli motoru ile emisyonsuz ve son derece keyifli bir sürüş sunuyor. Alman otomobil üreticisi Opel, yeni Mokka ile eğlenceyi ve modernliği mükemmel bir şekilde harmanlayan tamamen yeni bir otomobil ortaya koyuyor. Sıfır emisyonlu elektrikli sürüş özelliği ile son derece verimli ve kompakt olan Mokka-e, kullanıcısının hem şehir içi hem de güvenli otoyol sürüşlerini en iyi şekilde destekliyor.

Ortasıyla dolusu arasında 94 bin liralık fark var

Yeni Volkswagen Polo’nun Türkiye fiyatı belli oldu. 3 farklı donanım ve 2 motor seçeneğiyle boy gösterecek olan model, 218 bin liralık fiyat etiketine sahip. En dolu versiyon olan Yeni Polo Style ise 345 bin lira. Orta donanımla dolu donanım arasında 94 bin liralık fiyat farkı var. ÖTV’deki matrah farkı aracın fiyat makasını arttırdı. 1.0 litrelik benzinli motor seçeneğiyle pazara sunulan Polo, 351 litrelik bagaj hacmine sahip. Life donanım paketiyle 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, alternatif olarak 7 ileri DSG ile Life ve Style donanım paketleriyle kombine edilebiliyor.

Isuzu, uzaktan servis desteği verecek

Isuzu, Dünya’nın birçok farklı noktasındaki distribütörleri ve Yurtiçi Yetkili Servislerinin eğitimleri için özel olarak geliştirdiği uzaktan teknik destek ve online eğitim sistemini başarıyla uygulamaya geçirdi. En yeni ve gelişmiş olanakları kullanan Anadolu Isuzu Teknoloji Merkezi, distribütör, servis ve müşterilere hızlı, kaliteli ve teknolojik bilgi ve uygulama desteği sunulmasını sağlıyor. Uzman bir teknik destek ekibinin görev yaptığı Teknoloji Merkezi bünyesinde, uzaktan eğitimlerin düzenlendiği, teknik prosedürlerle ilgili video içeriklerinin hazırlandığı ve online eğitim uygulamalarının yapıldığı stüdyo yer alıyor.

Hedef sıfır emisyon

Brisa, ortakları Bridgestone ve Sabancı Holding’in de vizyonuyla iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı bir şekilde sorumluluk almaya devam ediyor. Brisa, 2030 yılına kadar faaliyetlerinden doğan emisyonlarını yıllar bazında belirledi. Brisa, Emisyon azaltım hedeflerini CDP, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) arasında bir iş birliği olan Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne onaylattı. Buna göre, 2030 yılına kadar doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı hedefleyen Brisa’nın 2050 hedefi, net sıfır emisyona ulaşmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN