Konut projelerinde indirim ‘startı’ verildi

Konut projelerinde indirim ‘startı’ verildi

GYODER, KONUTDER ve İNDER iş birliğiyle, 41 gayrimenkul firması 150 civarındaki projeyi kampanya kapsamında indirimli olarak sundu. Bu çerçevede 15 Mayıs-15 Haziran’da geçerli olmak üzere konut satışlarında yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat kampanyası başlatıldı.

Gayrimenkul şirketleri konut satışı için harekete geçti. Kampanyalara hız veren firmalar, 150’ye yakın projeyi indirimli satacak. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle düzenlenen kampanyayı aktardı. KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektörünün öneminin her geçen gün arttığını belirterek, Türk müteahhitlerin de dünyada Türkiye’yi yükseklere taşıdığını söyledi. Düşük faiz sayesinde talebin daha geniş bir kesimde gerçekleştiğini ifade eden Elmas, çok konut üretildiğine dair bir algı olduğunu, bu durumun kısmen doğru olsa da konuta da ciddi ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Konut kredilerinde yüzde 1 faiz oranının psikolojik olarak önem taşıdığını, bu rakamın üzerine çıkıldığında konut satışlarının yavaşladığını aktaran Elmas, faizin yüzde 1’in altına düşmesiyle konut satışlarının hızlandığını kaydetti. Ellerini taşın altına koyduklarını belirten Elmas, “15 Mayıs’tan başlayarak 15 Haziran’a kadar geçerli olmak üzere 30 günlük bir kampanya yapıyoruz. Buna göre, peşin ve kredili alımlarda yüzde 20 indirim yapma kararı aldık. Bu indirim, aylarca sürebilecek bir indirim değil. Tabii, yerindeyse kârlarımızı sıfırlıyoruz. Bunu, hem peşin alımlara hem de yüzde 0.98’le konut kredisi kullanan tüm alıcılara uygulayacağız. Bununla birlikte peşinatı da yüzde 5’e çekiyoruz” diye konuştu. Elmas, “Fiyatları asla artırmayacağız. Burada Türkiye’nin önde gelen 41 gayrimenkul firması var. Sabit fiyat garantisiyle aynı fiyatları sonuna kadar, kampanya boyunca sürdürmeyi vadediyoruz” dedi. Firmaların kampanyaya dahil olacak projeleri kendilerinin belirleyeceğini ifade eden Elmas, firmaların 48 ay, 60 ay gibi sıfır faizli kampanyalarının da devam edeceğini bildirdi. Elmas, yüzde 0.98 faiz oranının yıl sonuna kadar sürdürülmesi halinde 2018’de 1 milyon 450 bin konut satışı yapılabileceğini aktardı. Elmas, bu kapsamda 200 bin ek konut satışı olabileceğini, rakamın da 25-30 milyar liraya ulaşabileceğini kaydetti.

780 LİRALIK KONUTTA 340 TL İNDİRİM

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da “781 bin liralık bir daireyi bu şekilde kampanya ile aldığımızda yüzde 20 indirimle 625 bin liraya iniyor. Yüzde 5 peşinat 31 bin lira. 36 aya kadar yaydığımız diğer yüzde 15’lik kısmı 93 bin lira. Bankadan alacağı 500 bin liralık kredi ile 0.98 ile 120 ay aldığı vakit ayda 7 bin lira civarında bir para ödüyor. Böylelikle toplamda 977 bin liraya geliyor. Şayet yüzde 20 indirim olmasaydı ve faiz oranı yüzde 0.98 değil de yüzde 1.16 olsaydı bu daire, 1 milyon 317 bin lira gibi bir rakam oluyordu. İşin özü, bu alım-satımdaki vergi indirimlerini de koyarsak bu yüzde 27’lik bir indirim oluyor. Konut, tam 340 bin lira daha ucuza geliyor” dedi.

 

               

   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN