Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı

Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı

Anadolu şehirleri 2019’un ilk çeyreğinde de konut sektörüne damgasını vurmaya devam ediyor. Satılıkta Malatya ve Kırşehir rakamları zorlarken, kiralıkta Bilecik ve Gaziantep öne çıkıyor.

DENİZHAN ERKOÇ / İSTANBUL

Geride bıraktığımız yılda konut sektörünü sırtlayan Anadolu şehirleri bu yıl da istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Veriler özellikle bazı Anadolu şehirlerinde satılık fiyat konut endekslerinde ciddi artışlar olduğunu gösteriyor. Satılık emlak piyasasında son bir yılda özellikle Kırşehir (yüzde 28) ve Malatya (yüzde 20) yükselişe geçen bir grafik çizerken, yüzde 13’le Antalya ve Elazığ’da da benzer bir eğilim göze çarpıyor. Son üç ayda ise Kahramanmaraş yüzde 6, Mardin yüzde 5’lik kazancıyla oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor.

Satılık konutlarda yatırımcısına önemli getiri sağlayan Anadolu şehirleri kiralık fiyat endeksi ile de yüzleri güldürüyor. Bir yıllık süre içinde kiralık konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü ivmelenmenin özellikle Bilecik’te yüzde 45’leri bulması dikkatlerden kaçmıyor. Bilecik’i yüzde 31 ile Gaziantep ve yüzde 28’le Nevşehir’in takip ettiği gözlemleniyor. Son üç ayda kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı diğer iller ise Mardin, Yozgat ve Kastamonu olarak kayıtlara geçiyor.

İstanbul’da satılık konut piyasası dönem dönem stabil bir görünüm çizse de son gelen raporlar düşüşün durduğunu gösteriyor. Megakent’te satılık konut piyasasında bir yıllık süreçte en fazla yükseliş yüzde 43’le Beyoğlu’nda. Beyoğlu’nu sırasıyla yüzde 25 ile Gaziosmanpaşa, yüzde 23’le Adalar ve yüzde 22 ile Bağcılar izliyor. İstanbul’da kiralık konut fiyat endeksinde ise en fazla kazancı yüzde 38’lik artışla Çatalca gösteriyor.

5 BÜYÜK KENTTE ZİRVE ANTALYA’NIN

Türkiye’nin kalbinin attığı 5 büyük ilde konut fiyatları Anadolu’nun oldukça gerisinde kaldı. Büyükşehirler içinde satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı il yüzde 13 ile Antalya oldu. Antalya’yı yüzde 5 ile Ankara, yüzde 3 ile İzmir, yüzde 1’le Bursa takip etti. İstanbul ise listede kendisine ancak son sırada yer buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN