Konya'nın meşhur etli ekmeğine zam geldi

Konya'nın meşhur etli ekmeğine zam geldi

Konya'da daha önce 12 ila 14 liraya satılan meşhur yöresel etli ekmeğe zam yapıldı. Etli ekmeğin fiyatı 18 liraya çıktı.

Konya'nın yöresel tadı olan etli ekmek zamlandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun yayınladığı tarifeye göre daha önce 12 ila 14 liraya satılan etli ekmeğin fiyatı 18 lira oldu. 

14 ila 17 liraya satılan kuşbaşıdan yapılan bıçak arasının 20 liraya, yine 12 ila 14 liraya satılan peynirden yapılan Konya böreğinin fiyatının da 18 liraya yükseldiği açıklandı. Etli ekmek ve pide hamuru da 1,40 liradan, 1,60 liraya çıktı.

Lokantacılar ile Fırıncılar Odası, bir yıldır; ete, una, kiralara, işçi ücretlerine gelen zamlar nedeniyle fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Vatandaşlar ise fiyatların artmasına, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Vatandaşlardan bazıları, kıyma ve sebzeden oluşan malzemeyi kişinin kendisini hazırlatıp, fırında pişirilmesiyle etli ekmeğin 5- 6 liraya mal olacağını yazdı.

KONYA/DHA

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN