Kosgeb Genç Çiftçi desteği başvuru şartları 2022

Kosgeb Genç Çiftçi desteği başvuru şartları 2022

Devlet tarafından ekonomik büyüme ve kalkınma sağlanması için KOSGEB destekleri veriliyor. Küçük ve orta ölçekli İşletmeleri geri ödemesiz olarak verilen hibe desteği yakından takip ediliyor. İşte KOSGEB projeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

KOSGEB genç çiftçiler için destek vermeye devam ediyor.Genç Çiftçi Projesi’ni 2016 yılında hayata geçiren KOSGEB 2022 yılında da desteklerine devam ediyor. Genç Çiftçi Projesi için başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte KOSGEB projeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022 KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

KOSGEB tarafından sağlanan hibe desteği ödemelerinden yararlanmak için gereken şartların neler olduğu merak ediliyor. KOSGEB hibe desteği için istenen şartlar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

18 – 41 yaş aralığında olmak

Vergi mükellefi esnafı olmamak

Okuma yazma bilmek

Örgün öğretimde okuyor olmamak (açık öğretimde okuyanlar ya da uzaktan eğitim alanlar başvuru yapabilir)

Başka bir işte SGK’lı çalışmamak (Geçtiğimiz yıllarda başvuru sahibinin eşinin de çalışmıyor olması şartı vardı. Ancak şu an bu şart konusunda net bir bilgi yoktur)

Hala hayvancılık yapan çiftçiler için en çok 15 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvandan fazla hayvana sahip olunmamalı

Başvuru sahibi ya da ailesi önceki yıllarda hibe desteği almamalıdır

Arıcılık başvurularında 50 arıdan çok kovan sahibi olunmamalıdır

İkamet edilen yerin nüfusu 20 bin kişiden az olmalıdır

KOSGEB Genç Çiftçi desteği

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEK PROJELERİ NELERDİR?

KOSGEB genç çiftçi desteği kapsamında birçok farklı proje ile karşımıza çıkmaktadır. Bu projeler şu şekildedir:

Hayvansal projeler: Koyun ve keçi yetiştiriciliği (küçükbaş), sığır yetiştiriciliği (büyükbaş), arıcılık, kanatlı hayvanlar ve ipek böceği yetiştiriciliği.

Bitkisel projeler: Seracılık, mantar üretimi, yem bitkisi üretimi, fide / fidan ve süs bitkileri yetiştiriciliği, meyve bahçeleri.

Aromatik bitkisel projeler: Tıbbi ve aromatik çok yıllık bitki yetiştiriciliği, depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi

Belirlenen sektörler dışında başka bir alanda destek almak isteyen kişiler için KOSGEB tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bununla birlikte canlı hayvan içinde herhangi bir destek ödemesi yapılmamaktadır. KOSGEB tarafından alınan hibe ile birlikte canlı hayvan alımı yapılamaz. Fakat elinizde bulunan canlı hayvanların bakımı için gerekli olan ürün ve malzemeleri destek kapsamında alabilirsiniz. Ekipman ve araç gereç kapsamında Çiftçilere 50 bin TL den 150 bin TL'ye kadar kredi verilmektedir

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

KOSGEB tarafından sunulan Genç Çiftçi Projesi için başvurular Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılmaktadır. Proje incelendikten sonra onay alması ile birlikte müdürlük tarafından belirli bir süre verilir. Vatandaşlara verilen Bu süre 1 ay olmakla birlikte proje ve ile göre de farklılık göstermektedir.Belirlenen bu süre içerisinde yatırım yapmanız ve malzeme temin etmeniz gerekmektedir. Sizden istenen şartların sağlanması ile ödemeniz gerçekleşir.

KOSGEB Başvuru ŞArtları

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tarım Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama doğrultusunda KOSGEB başvuruları için henüz net bir tarih verilmedi. Her sene yapıldığı gibi bu senede yapılacak olan başvuru tarihleri için tahminler bulunuyor.

Başvuruların Nisan ayında başlaması beklenirken son başvuru tarihinin de Mayıs sonu olması bekleniyor. Sözleşme imzalama tarihi içinde Haziran ayı işaret edilirken hibelerin çiftçiye ödenmesi içinde 31 Aralık tarihi konuşulmaktadır.

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR İSTENİR?

 KOSGEB başvurusunda bulunacak olan kişilerden hangi evrakları yanında bulundurması gerektiği de merak ediliyor. Bu kapsamda başvuruda istenen belgeler şu şekildedir:

Nüfus cüzdanı

Başvuru dilekçesi

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınacak çalışmıyor belgesi

Tarım ve Orman İl İlçe Müdürlüğü’nde doldurulacak taahhütname

Okur yazarlık belgesi ya da diploma

Proje tanıtım formu belgesi

Başvurunuzun onay alması durumunda ikinci aşama için istenen belgeler şu şekildedir:

Yatırım yapılacak yerin mülkiyet belgesi ya da kira sözleşmesi

Projenin yapılacağı yerde ikamet edildiğini gösteren ikametgah belgesi (Proje onaylanmadan ikametgah aldırılmasına gerek yoktur. Proje onaylandıktan sonra yatırım yapılacak bölgede ikamet etme zorunluluğu vardır.)

Uygulama rehberinde yazan diğer belgeler (Henüz yayınlanmadı)

Tüm bu belgeleri belirtilen süreler içinde hazırlamanız, Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü’ne teslim etmeniz gerekir. Teslim edilmeyen belgenin olması durumunda başvurular onaylanmamaktadır.

Genç Çiftçi Prıjesi

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Tebliğin yayınlanması ile birlikte 5 gün sonra başvurular başlamaktadır. 20 iş günü içerisinde tamamlanan başvurular hem internetten hem de istenen belgeleri elden teslim etmeniz durumunda yapılmaktadır.

Başvurunun ardından değerlendirmek için 10 iş günü verilmektedir. Bu süreç içerisinde kesin listeler belirlenerek müdürlüklerin askı listeleri içerisinde alınır.

Kesin listelerin açıklanması ile birlikte 5 iş günü içerisinde sözleşme imzalanır. Listede yer alan kişilerin sözleşmeyi imzalamaması durumunda ise yedek listeden kişiler çağrılmaktadır.

Sözleşmenin imzalanması ile birlikte 5 iş günü içerisinde ödemeler yapılır.

KOSGEB destekleri için kimseye öncelik verilmezken belgelerin eksiksiz ve zamanında teslim edilmesi gerekir. Projelerin sunulması ise kesinlikle Tarım Müdürlüğü tarafından fikir alınarak yapılmalıdır. Yapmak istediğiniz yatırımın bölgeye olan uygunluğu tespit edilerek hibe alıp alamayacağınız konusunda araştırma yapmanız gerekmektedir.Tarım ve Orman Müdürlüğüne 0 312 287 33 60 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

KOSGEB ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Başvurusu onaylanan genç Çiftçilere ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden TL olarak yatırılmaktadır. Projenin kabul edilmesi durumunda ön ödeme talep etme hakkınızda bulunmaktadır.

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ NE KADARDIR?

KOSGEB genç çiftçi desteği kapsamında ödemeler 2 kademede yapılmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Geleneksel girişimcilerin tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunması durumunda hibe desteği alabilmek dedi. Bu alanda yer alan kişilere 120.000 TL ödeme yapılır.

 İleri girişimci ve hayvansal tarım alanına yönelecek olan kişiler için işletme kurması durumunda hibe verilmektedir. Bu alanda yer alan kişilere 650.000 TL ödeme yapılır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KOSGEB tarafından sağlanan destekler dikkat çekiyor. Doğru yatırımlar yapılması için devlet tarafından teşvikler devam ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında uğraşan çiftçilere destek ödemeleri yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN