Kripto paralarda yükseliş rüzgarı kısa sürdü: Piyasalarda savaş alarmı! Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu?

Kripto paralarda yükseliş rüzgarı kısa sürdü: Piyasalarda savaş alarmı! Bitcoin ve Ethereum ne kadar oldu?

Kripto paralarda dalgalanma sürüyor. Özellikle Çin-Tayvan arasındaki gerilim ve Kosova-Sırbistan arasındaki savaş sinyalleri kripto para piyasasını gerdi. Öte yandan Fed faiz kararı sonrası değer kazanan lider kripto para birimi Bitcoin, yaşanan son gelişmelerle düşüşe geçti. Peki 1 Ağustos 2022 Bitcoin, Dogecoin ve altcoinler ne kadar? Bitcoin ne kadar oldu? İşte kripto para piyasalarında son durum...

Kripto para piyasası küresel savaş riskleri ve merkez bankalarının sıkı para politikaları ile baskılanmış durumda. Bir türlü yükselişe geçemeyen kripto paralar 1 Ağustos Pazartesi gününe düşüşle başladı. FED'in faizi yüzde 74 baz puan artırması lider kripto birimi olan Bitcoin'i bir nebze olsun toparlarken, Çin-Tayvan arasındaki gerilim ve Kosova-Sırbistan arasındaki savaş gerilimi tekrardan düşüşe neden oldu. Peki 1 Ağustos Pazartesi Bitcoin ne kadar? Kripto paralar yükseldi mi, düştü mü?

KRİPTO PARALARDA SAVAŞ PANİĞİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte durgunlaşma dönemine giren kripto paralar, ilk defa savaşla karşı karşıya. Rusya-Ukrayna kriziyle durgunlaşan ancak Fed'in faiz kararlarıyla yükselişe geçen Bitcoin, savaş sinyalleri ile tekrardan gerilemeye başladı.

a1-18.jpg

ÇİN TAYVAN ARASINDA GERİLİM

Çin ile Tayvan arasındaki gerilim Pekin'den gelen son hamle ile iyice gerildi. Tayvan olası Çin işgaline karşı hazırlıklarına devam ederken, Çin tarafından şaşırtan bir hamle geldi. Çin ordusu Tayvan Boğazı’nda büyük çaplı askeri tatbikat düzenlendi.

BALKANLARDA SAVAŞ SİNYALLERİ

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim ise piyasaları iyice gerginleştirdi. Kosova'nın kuzeyinde bulunan etnik Sırplar, Kosova hükümetinin Sırbistan tarafından verilen araç plakası ve kimlik belgelerine yönelik düzenleme yaptı. Yapılan düzenleme devreye girmeden bölgede tansiyon yükseldi. Sınır kapıları kapatılmak zorunda kalındı.

Gerilimle birlikte açıklamalar peş peşe geliyor. Kosova hükümeti, 1 Ağustos'tan itibaren Sırbistan'dan gelecek yolculara Sırbistan tarafından verilen belgelerin Priştine tarafından verilen ve üç ay geçerli olan yeni giriş-çıkış kimlikleriyle değiştirileceğini söyledi.

1 AĞUSTOS 2022 BITCOIN KAÇ DOLAR?

Savaş sinyalleri ile kripto paralarda düşüş başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 1,57 değer kaybederek 23 bin 381 dolar seviyesine geriledi. Tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan uzaklaşan Bitcoin, yüzde 66 düşüşle işlem görüyor.

a2-3.jpg

ETHEREUM YATIRIMCISINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Şuana kadar yatırımcılarına kar ettiren Ethereum ise yatay seyrini sürdürüyor. Ethereum yüzde 0,15 oranında düşüşle 1693 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Ethereum tarihi zirvesinden yüzde 64 geride işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN