Kripto yasası yolda: TL'deki değer kaybı AK Parti harekete geçirdi

Kripto yasası yolda: TL'deki değer kaybı AK Parti harekete geçirdi

Son yıllarda finans dünyasını derinden sarsan bir yenilik olan kripto paralarla ilgili Türkiye'nin de yeni bir yasa çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi. Buna göre, AK Partili milletvekillerinin konuyla ilgili hazırladıkları tasarının yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

KARAR HABER MERKEZİ

Bloomberg'te yer alan habere göre iki Türk yetkili, Türkiye'nin kripto para borsası üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak ve dijital varlıkları da içermesi beklenen bazı işlemlere vergi mevzuatı hazırladığını iddia etti.

Buna göre söz konusu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulabilir.

SERMAYE ŞARTI GETİRİLECEK

İddiaya göre söz konusu yasa tasarısında piyasaya adım atmak isteyen şirketlerin en az 100 milyon lira sermayeye sahip olması istenecek.

Bir başka kural da küresel kripto para platformlarının Türkiye'de vergilendirilebilecek şubeler açması zorunluluğu.

HÜKÜMET VERGİLENDİRMEYE KARARLI

Haberde TL'nin değer kaybına uğramasının vatandaşların kripto para birimlerine yönelmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

Yetkililerin aktardığına göre hükümet bireylerin nasıl vergilendirileceğine henüz karar vermiş değil.

Ancak kripto para birimlerinin alınıp satılmasına yönelik sembolik bir vergi konulmasında kararlı olan hükümet, kötüye kullanımların önlenmesi için de bankacılık altyapısında mevcut varlıkların korunmasının önünü açmayı hedefledikleri kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN