Kurban ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

Kurban ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki defa verilen emekliye bayram ikramiyesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yaklaşık 12,5 milyon emeklinin yararlandığı ‘kurban ikramiyesi ne zaman yatacak?’ sorusunun yanıtı araştırılıyor. Emekliler, 2019’da Kurban bayramı ikramiyesi tarihlerini merak ediyor. İşte detaylar…

Son 2 yıldır emeklilere bayramlarda verilen bin TL ikramiye için emeklilerin gözü kulağı, bu yönde gelecek son dakika haberlerinde. Geçen seneden itibaren verilen ve bu yıl Ramazan bayramında 12,5 milyon emeklinin faydalandığı kurban bayramı ikramiyesinin ne zaman verileceği, emekliler tarafından merak ediliyor. Bayram öncesi emeklilerin bir nebze olsun rahat nefes aldığı kurban bayramı ikramiye tarihleri ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban bayramı, bu yıl 11 Ağustos Pazar günü başlayacak, 14 Ağustos Çarşamba günü bitecek. Toplamda 4 gün olacak Kurban bayramı arefesi ise 10 Ağustos Cumartesi günü olacak.

KAÇ MİLYON EMEKLİ VAR?

Türkiye'de BAĞ-KUR, SSK, Emekli Sandığı sistemleri üzerinden milyonlarca emekli var. Bu emeklilere ölüm aylığı alanların da eklenmesi durumunda rakam 12,5 milyona ulaşıyor. Kurban Bayramı'na dek emekli olacaklar bu rakama dâhil edilmiyor. Kurban Bayramı'na kadar emekli maaşı almayı hak edenler de ikramiyeyi hak ediyor.

19-07/20/emekli-bayram-ikramiyesi.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi 2018 yılının Ramazan bayramında ilk defa ödendi. Emekli olan vatandaşlara 1000 TL ücret ödenirken, ölüm aylığı gibi sistemlerle emekli maaşı alanlara hissesi oranında emekli bayram ikramiyesi ödendi.

BU SENE RAMAZAN BAYRAMI'NDA NE KADAR ÖDENDİ?

Ramazan Bayramından önce emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatırılmıştı. Devlet tüm ödemelerini 31 Mayıs'ta gerçekleştirirken, yalnızca emekli bayram ikramiyeleri için kasadan 10,7 milyar TL çıktı. Kurban Bayramı'nda bu rakamın 11 milyar TL seviyelerine ulaşması ön görülüyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

11 Ağustos Pazar gününe denk gelen kurban bayramı öncesi arefe günü de Cumartesi gününe denk geliyor. Bu günlerde bankaların kapalı olduğu göz önüne alındığında ise emekli bayram ikramiyesinin en geç 9 Ağustos Cuma günü emeklilerin hesabına geçeceği düşünülüyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI YAPILACAK MI?

Emekli bayram ikramiyesi zammı ile alakalı Türkiye Emekliler Derneği Ramazan Bayramı öncesi bir açıklama yaptı. Zam talebi olan Türkiye Emekliler Derneği, enflasyon oranının her sene emekli bayram ikramiyesine de zam olarak dönmesini istediklerini ifade etti. Fakat bu konuda somut bir gelişme yaşanmadı. Emekliler bu sene Kurban Bayramı'nda da 1000 TL ikramiye alacak.

 DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN