Küresel piyasalarda 2005’ten beri en hızlı artış! Türkiye yüzde 32 ile ilk sırada

Küresel piyasalarda 2005’ten beri en hızlı artış! Türkiye yüzde 32 ile ilk sırada

Uluslararası Emlak Danışmanlık Şirketi Knight Frank 55 ülkede yıllık fiyat artışı ortalamasının Haziran ayına kadarki 12 aylık dönemde yüzde 9.2 arttığını bildirdi. Bu, Mart 2005’e kadarki 12 aylık dönemden beri görülen en hızlı artış.

Küresel çapta konut fiyatları düşük faiz oranları ve hane halkı tasarruflarının konut alımlarını desteklemesiyle 2005’ten beri en büyük artışı kaydetti. Knight Frank verilerine göre aralarında ABD ve Türkiye’nin de olduğu bazı ülkelerde yüzde 16’nın üzerinde nominal fiyat artışları oldu.

ev-fiyatlari.jpg

Geçen yılın aynı döneminde fiyatlar yüzde 4.3 artmıştı.

Knight Frank verilerine göre aralarında Rusya ve Almanya’nın da olduğu her 3 ülkeden birinde çift haneli fiyat artışı görüldü. ABD, Kanada, Türkiye, Yeni Zelanda ve Avustralya’da yüzde 16’nın üzerinde nominal fiyat artışları oldu.

konut-fiyatlari.jpg

Şirketin Uluslararası Emlak Araştırma Birimi’nden Kate Everett-Allen pandemi kaynaklı konut patlamasının devam ettiğini, gelişmiş ülkelerde verilen teşviklerin istihdamı koruyup tasarrufları artırarak bu hikayeyi desteklediğini bildirdi.

Ortalama konut fiyatları gelişmiş ülkelerde gelişen ülkelerden 2 kat daha fazla arttı. Fiyatların düştüğü 2 ülke ise Hindistan ve İspanya oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN