Logosu yerli kalitesi yüksek

Logosu yerli kalitesi yüksek

Renault Bursa’dan yola çıkarttığı Megane sedan ile kalite algısını yüksek tutuyor. Üst donanım paketiyle lüks bir konfor sunan model, masaj yapan koltukları ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Tüketim konusunda da oldukça cimri olan Megane sedan, 503 litrelik bagajla geniş bir yükleme alanı sunuyor.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’nin en çok satan otomobil modellerinden biri olan Renault Megane sedan, düşük yakıt tüketimi ve yeni nesil tasarımıyla dikkat çekiyor. Tüketicinin de ilgisini çeken Megane sedan, uzun süre Türkiye’nin en fazla satılan otomobili olmayı başardı. Hatta Türkiye’de ‘yılın otomobili’ bile seçildi. Bu yılın ilk 8 ayında ise model segmentinin en fazla satan ikinci aracı olarak öne çıktı. Bu hafta bizim de üst donanım seçeneğine sahip 1.5 litrelik dizel otomatik versiyonuyla Renault Megane sedan konuğumuz oldu. Markanın, yeni nesil Clio ile başlattığı ve Megane ailesiyle adeta zirveye ulaşan tasarım hamlesi, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgiyle karşılandı. Araç, radikal far tasarımı, kaslı görünümü ve sportif çizgileriyle sınıfının en çekici modelleri arasındaki yerini aldı. LED Pure Vision farlarıyla adeta markaya yeni bir imza kazandıran model, arka bölümde de bu ayırt edici özelliğini devam ettiriyor. 4.63 metrelik uzunluğu, 1.81 metrelik genişliği ve 1.44 metrelik yüksekliğiyle kompakt sedan pazarının iri modelleri arasında yer alan araç, iddialı tasarımıyla boyutlarını gizlemeyi başarıyor. Opsiyonel olarak sunulan 18 inçlik şık alaşım jantlar da profildeki akıcı hatlarla uyumlu tasarlanmış. 

Aracın iç mekânı, hatchback kardeşiyle aynı. Standardı 7 inç olan, 8.7 inçlik seçeneği de sunulan dikey konumlu dokunmatik ekran, radikal tasarımın iç mekandaki yansıması olarak öne çıkıyor. 5 farklı sürüş moduna sahip sürüş sistemi, bu modları farklı renkteki ambiyans aydınlatmasıyla görsel olarak da yansıtıyor. Ergonomik açıdan başarılı olan kokpitte işçilik ve malzeme kalitesi de sınıf standartlarının üzerinde. İç mekânda sunulan yaşam alanı hem ön hem arkada oldukça ferah. Masaj fonksiyonlu sürücü koltuğunun sunulduğu aracın 503 litrelik bagajı da oldukça geniş. 

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİYE UYGUN

Renault, yeni nesil Megane sedanı kampanyasız 119 bin 550 liradan başlayan (1.6 litre benzinli, Joy) fiyatlarla satışa sunuyor. Dizel motor için en az 154 bin 250 lira ödemek gerekiyor. Bize konuk olan 1.5 litre dizel motor ve Icon donanımlı versiyon ise 180 bin 300 liralık etiket taşıyor. Rakiplerle benzer seviyedeki bu fiyata son derece zengin bir donanım listesi eşlik ediyor. Aracın hurda teşvikli başlangıç fiyatı ise 95 bin 900 TL seviyesinde. Kamu bankalarının yaptığı 3 aylık kampanya ile birlikte düşük faizli kredi imkanı da sunuluyor.

BİR DEPOYLA BİN 300 KİLOMETRE

Megane sedanda sunulan ünite bize 1.5 litrelik dizel seçenekle konuk oldu. 110 beygir güç ve 250 nm tork üreten motor, 6 ileri EDC (otomatik) şanzıman ile kombine edilmiş. Bin 395 kilogramlık otomobile iyi performans değerleri kazandıran motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 12.5 saniyede ulaştırıyor. Saatte 190 kilometre hıza ulaşabilen araç, ara hızlanmalarda da sınıf ortalamalarında. Tatlı sert süspansiyon sisteminin yardımıyla oldukça iyi yol tutan araç, konforuyla da dikkat çekiyor. Sessiz yapısıyla öne çıkan motor, düşük tüketimiyle de iddialı. Fabrika verilerine göre, ortalama tüketimi 3.8 litre olan araç, 49 litrelik deposuyla yaklaşık bin 300 kilometreye yakın menzil vadediyor. Bizim kullanımımızda 5 litrelik ortalamayı tutturan araç, sabit hızlı otoyol sürüşlerinde 5 litrenin altına rahatlıkla inebiliyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN