Mahfi Eğilmez: Kur korumalıda faiz yüzde 81

Mahfi Eğilmez: Kur korumalıda faiz yüzde 81

Ekonomist Mahfi Eğilmez katıldığı bir panelde faiz sisteminin yanlış olduğunu belirterek, "Kur korumalı mevduat olarak uygulanan yerde faiz yüzde 81. Adına faiz demeyin, ne derseniz deyin. Sistemin geneli yanlış." dedi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, İSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen panelde finansmana erişim konusunda açıklamalarda bulundu. Eğilmez, reel sektörün "kredi faizleri çok yüksek" şikayetlerinin faiz sisteminin yanlışlığından kaynaklandığını söyledi. Asıl sorunun faizlerin neden bu seviyelere kadar çıktığı olduğunu belirten Eğilmez, şunları söyledi:

1715613a.jpg

Ekonomist Mahfi Eğilmez

“Merkez Bankası yüzde 13 faizle bankaları fonluyor. Bankalar mevduata yüzde 17 faiz veriyor, yüzde 40-50 ile de kredi kullandırıyor. Sizler buna bakarak bir haksızlık olduğunu söylüyorsunuz. Ben de diyorum ki; resmi enflasyonun yüzde 80 olduğu yerde yüzde 50 kredi faizi bedavadır. Normalde faizin yüzde 85’lere çıkması lazım. Zaten öyle de oluyor. Üstü kapalı faiz. Kur korumalı mevduat olarak uygulanan yerde faiz yüzde 81. Adına faiz demeyin, ne derseniz deyin. Aslında sistemin geneli yanlış. Faizler niye buralarda… Çözmemiz gereken sorun bu"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN