Mali krizdeki Bimeks'in iflası istendi

Mali krizdeki Bimeks'in iflası istendi

Mali kriz nedeniyle mağazaları kapanan Bimeks’e (Bimeks Bilgi İşlem Ve Dış Tic.AŞ) karşı ilk iflas davası da açıldı.

İstanbul Anadolu Beşinci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Bimeks için açılan iflas davasını Mordahay Namet isimli bir kişi açtı. 

Habertürk'ün haberine göre, Şirketin tahvillerinden satın alan Namet, ödemesi yapılmadığı gerekçesi ile iki yıl kadar önce şirkete karşı icra takibine geçti. Şirket, takibe itiraz etti. Bu kez itirazın iptali ve iflas istemi ile dava açıldı.

BİMEKS'İN TASFİYESİ GÜNDEME GELECEK

Yapılacak yargılama sonrası, mahkemenin iflas kararı vermesi halinde şirketin tasfiyesi gündeme gelecek. Davanın yargılamasına 21 Mart’ta başlanacak. İflas davasına konu alacak tutarını ise 100 bin lira olduğu belirtildi. 

Bimeks, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptğı açıklamada "Şirketimiz mevcut olumsuz şartların etkisiyle mağaza ve personel sayısını azaltmak mecburiyetinde kalmıştır. Halihazırda şirket envanterinde, 21'i geçiçi kapama durumunda tutulan 24 mağaza ve 38 çalışan bulunmakta olup, olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyetinin durma noktasına geldiği, sunulan planın bu olumsuz durumun üstesinden gelmek için nihai çözüm olduğunu belirtmek isteriz" ifadelerini kullanmıştı.  

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, uzun süredir devam eden ortak arayışında sonuç elde edemediklerini söylemişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN