Maliye Bakanlığı: Terörist benzetmesi yapılmadı, algı oluşturmaya çalışanlara dava açılacak

Maliye Bakanlığı: Terörist benzetmesi yapılmadı, algı oluşturmaya çalışanlara dava açılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'Ekonomi kötü diyen ekonomistlere terörist benzetmesinde bulunduğuna' dair çıkan haberlere Bakanlık'tan tepki geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı "Ekonomimiz aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlara karşı hukuki süreç başlatıldı" açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Berat Albayrak'ın sözleriyle ilgili 'Ekonomi kötü diyen ekonomistlere terörist benzetmesinde bulundu' haberlerine tepki gösterdi. 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen pers¸embe gu¨nu¨ Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, 'Ordu I·s¸ Du¨nyası Bulus¸ması' programındaki konus¸masının ic¸erigˆinin bazı internet sitelerince c¸arpıtılarak ''Berat Albayrak, 'Ekonomi ko¨tu¨' diyen ekonomistlere tero¨rist benzetmesinde bulundu' bas¸lıgˆı ile haberles¸tirildiği belirtildi.

"TERÖR OPERASYONLARINDAKİ EKİPTEN FARKI YOK" DEDİ

Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Gerc¸ekle uzaktan yakından alakası olmayan bu haberlerde, Sayın Bakanımızın konus¸masında agˆzından dahi c¸ıkmayan 'tero¨rist' ifadesi kasıtlı olarak kullanılmıs¸, Sayın Bakanımıza kars¸ı kamuoyunun tepkisi, hatta kin ve nefreti amac¸lanmıs¸tır. Sayın Bakanımız, 'I·sminin bas¸ında ekonomist, profeso¨r vs. yazan ama bu u¨lkeye zarar vermeye c¸alıs¸an, hangi tabloları c¸izerek milleti korkutmaya, Tu¨rkiye aleyhinde bir algı olus¸turmaya c¸alıs¸an bu kis¸ilerin tero¨r eylemlerinde go¨rdu¨gˆu¨mu¨z ekipten farkı yok. Tu¨rkiye tero¨re yo¨nelik operasyon yapıyor, birileri ne diyor, 'Tu¨rkiye sivilleri o¨ldu¨ru¨yor' diyor. I·ftira, operasyon, korkutma, Tu¨rkiye'yi uluslararası alanda baskılama. Bunları go¨ru¨yoruz' ifadelerini kullanarak, ekonomimiz aleyhinde algı olus¸turmaya c¸alıs¸anlar ile tero¨r operasyonları esnasında algı olus¸turmaya c¸alıs¸anların birbirinden farksız oldugˆunu vurgulamıs¸tır."

"İFTİRA ATANLARLA İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR"

Konus¸manın bu kadar ac¸ık, net ve tu¨m kanallarda eris¸ilebilir olmasına rağmen, so¨ylenmeyen ifadeler u¨zerinden yapılan haberlerin gazetecilik olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"U¨zu¨ntu¨yle go¨ru¨lmu¨s¸tu¨r ki yalan haberlerin arkasına siyasiler de takılmıs¸, konus¸mayı dinlemeden, des¸ifreyi dahi go¨rme ihtiyacı hissetmeden bu yalan ve iftira kumpanyasının ic¸erisinde yer almıs¸lardır. Ekonomide her pozitif gelis¸meden, dengelenme su¨recinin bas¸arılarını ortaya koyan her verinin ardından aynı mahfillerin, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın s¸ahsını hedef alan giris¸imlerine s¸ahit oluyoruz.

"Samsun'da Sayın Bakanımız tarafından ac¸ıklanan 'Dar gelirli vatandas¸larımız ic¸in konut mu¨jdesi' sonrası devreye alınan bu iftira haberler de aynı zihniyetin u¨ru¨nu¨du¨r. Dogˆrudan yalan ve iftiralarla Sayın Bakanımızı hedef alan bu haberleri yapanlara ve aynı s¸ekilde bu yalan ve iftiraları gu¨ndemde tutan kis¸ilere kars¸ı gerekli tu¨m hukuki su¨rec¸ler bas¸latılmıs¸tır."

"TERÖR EYLEMLERİNDE GÖRDÜĞÜMÜZDEN FARKI YOK"

Bakan Albayrak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OSKM) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada  "Birileri çıkacak, isimlerinin başında ekonomist, profesör yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, nereye hizmet etmeye çalıştığı, hangi tabloları çizerek, milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin, terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok." demişti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı daha önce de Reuters haber ajansının İVME ve finans paketlerine dair yaptığı bir habere tepki göstermiş, Reuters'ın haberlerinde 'ekonomiyi hedef alarak aleyhte algı oluşturmaya çalıştığı' açıklaması yapılmıştı. Bakanlık, "Kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir" demişti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN