Manisa’ya kurduğu şirket askıda kaldı

Manisa’ya kurduğu şirket askıda kaldı

VW Türkiye’de yatırım yapma kararını askıya aldı. Volkswagen Denetim Kurulu Üyesi Weil, kararı şimdilik ertelediklerini, Suriye’deki operasyonların sürmesi halinde projenin başlamadan bitebileceğini söyledi. Yatırımın iptal edildiği anlamına gelmediğini belirten Weil, normalleşme süreciyle birlikte yatırım kararının tekrar ele alınacağını bildirdi.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’ye yıllar sonra beklenen yatırım kararını veren Volkswagen (VW), resmi açıklama yapmasa da Manisa’da şirket kurmuş ve yatırım mesajı vermişti. Alman otomotiv devinin Türkiye’ye yapacağı yatırımın detayları bile belli olmuştu. Yılda en az 300 bin araç üretmeyi planlayan marka, 2022’de start vereceği fabrikada 4 bin kişiye de istihdam sağlamayı planlıyordu. Fakat, Türkiye’de yaşanan jeopolitik olaylar karar ile ilgili soru işaretleri oluşturdu. Suriye’ye Barış Pınarı Harekatı düzenleyen Türkiye, yatırım kararını da etkiledi. Alman şirket harekat gerekçesiyle yatırım kararını askıya aldığını açıkladı.

Almanya’nın önde gelen günlük ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da kurmayı planladığı fabrika yatırımını ertelediğini öne sürdü. Fabrika kararının şirketin imajını zedeleyeceğine ilişkin soruya net bir yanıt vermeyen VW sözcüsü “Durumu büyük bir endişeyle izliyoruz” dediği ifade edildi. Almanya Saksonya Eyaleti Başkanı olan Volkswagen Denetim Kurulu Üyesi Stephan Weil, VW’nin Türkiye’deki yatırım kararını askıya aldığını, Suriye’deki operasyonların devam etmesi halinde projenin başlamadan bitebileceğini ifade etti. Weil “Volkswagen’in bu şartlar altında 1 milyar euroyu aşan fabrika yatırımını Türkiye’ye yapması mümkün görünmüyor. VW giderek bu fikirden uzaklaşıyor. Operasyonlar devam ederse VW bu yatırım kararından tamamen vazgeçebilir” dedi. Weil, ancak bu durumun yatırımın tamamen iptal edildiği anlamına gelmeyeceğini, Türkiye’de yeniden normalleşme olmasını umduğunu ve bu durumunda yatırım kararının tekrar gözden geçirilebileceğini vurgulayarak, iki hafta sonra yapılacak VW’nin yönetim kurulu toplantısından bu konuyla ilgili nihai kararın çıkabileceğini söyledi. Almanya’daki bir VW yetkilisi “Resmi açıklama yapma yetkimiz yok ancak hepimiz yatırımın ertelendiğini biliyoruz. Bu konuda Volkswagen İcra Kurulu Üyesi Stephan Weil’in açıklamaları önemli” diye konuştu. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN