Markamız bu güveni  45 yılda inşa etti

Markamız bu güveni  45 yılda inşa etti

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, 45 yılda inşaat sektörünün en güvenilen markalarından birini nasıl inşa ettiklerini anlattı. Çelik “Sektör bugünkü kadar şeffaf değilken bile biz sözünde duran bir marka olarak rakiplerimizden ayrıştık” diye konuştu.

19-09/22/ekran-resmi-2019-09-22-014032.png

Gayrimenkul sektöründeki yenilikçi projeleriyle adından sıklıkla söz ettiren Sinpaş, 13 projesiyle 2019 yılına hız kesmeden devam ediyor. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, 45 yıldan bu yana geliştirdikleri markalı konut ve ticari projeleriyle sektöre liderlik etmenin yanında sayısız insanın hayallerine ortak olduklarını söyledi.

Çelik “Meşguliyetimiz beton, çimento gibi görünse de aslında biz yuva yapıyoruz. 45 yıldır kalplerde iz bırakıyoruz” ifadelerini kullandı. Sinpaş’ın bugün inşaat sektörünün en tecrübeli ve güven duyulan firması olduğunun altını çizen Çelik “Şirketimiz 1974’ten bugüne uzmanlık, güven, kalite, özgünlük, doğa ve insan sevgisi temelleri üzerinde yükseldi ve hem çalışma ortaklarımız hem de müşterilerimiz için güvenli liman oldu. Projelerimiz büyük hayallerin ürünü olsa da hayata geçirilme biçimi hep gerçekçi oldu. Geçmişte; sektörün bugünkü kadar şeffaf olmadığı dönemlerde bile Sinpaş sözünde duran bir marka olarak rakiplerinden ayrıştı. Bu güvenin temelinde şirketimizin 45 yıldır yerine getirdiği taahhütler var” dedi.

Gayrimenkul sektöründe üretmeye ve yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Mahmut Sefa Çelik, konuşmalarını şöyle sürdürdü: Türkiye’de ve yurtdışında birbirinin tekrarı olmayan farklı konseptlerle proje geliştirdik. Çağın gereksinimlerine uygun vizyonumuzla, yaşam değeri oluşturuyoruz. Yenilikçilik ve refleks sahibi olmak doğamızda var. Bu yüzden her yaptığımız işe bir farklılık katıyoruz. Yenilikçi yaklaşımımızla işimizden hem keyif alıyor hem de kattığımız değerle bir adım daha yükseliyoruz.

0,99 ORAN İLE 180 AY VADE

13 projesi satışta olan Sinpaş’ın 2020 hedeflerinin başında yenilikçi vizyonuyla daha fazla insana ulaşmak geliyor. İstanbul’da; Sinpaş Country, Queen Bomonti, Gökorman, Metrolife, Finans Şehir, Sinpaş Time Ankara’da; Altınoran, Marina Ankara, Marina Towers, Ege Vadisi, Bursa’da; Bursa Modern ve Denizli’de; Aqua City projelerinde şu anda 0,99 oran, 180 ay vade seçeneğiyle satışlar devam ediyor.

Konut kredisi kullanımında patlama

Bankaların konut kredi faizlerinde birer birer indirime gitmesi kredili konut satışını yeniden hareketlendirdi. İpotekli satışlarda geçen yıla göre fark yüzde 168’i gördü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre; bankacılık sektörünün TL kredi hacmi 16 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 1 trilyon 527 milyar TL ile tarihi zirveye çıktı. Kredi hacminde 9 Ağustos’tan bu yana yaşanan toplam artış 44 milyar TL’yi buldu. Kredi oranlarındaki düşüşün olumlu etkisi, ağustos ayı konut satış istatistiklerine yansıdı. TÜİK verilerine göre, ağustosta Türkiye genelinde 110 bin 538 konut el değiştirdi, bunun, yüzde 30,9’una denk gelen 34 bin 148’i ipotekli olarak satıldı. Kamu bankalarının ağustos başında konut kredisi faizlerini düşürmesiyle ipotekli konut satışları, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 168, temmuza göre yüzde 161,4 yükseldi. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, konut satışlarını eylülde ağustosa göre iki katına çıkmasını beklediklerini vurgulayarak, “Eylülde yaklaşık 50-60 bin civarında ipotekli konut kredisi kullanımı bekliyoruz” dedi. Taylan, yaklaşık 1 yıldır alt ve orta gelir grubunun gayrimenkul alamadığına değinerek, “Bu gruplar çok hızlı bir şekilde alıma geçti. Dolayısıyla ikinci el stoklar hızla azalıyor. Emlaktaki bu artışın piyasaya etkisi çok olacak ve piyasadaki tıkanıklık çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı.

Dünyanın çimentosu Türkiye’den

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Topluluğu’nun çimento sektöründe 50 yılı tamamlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. En fazla üretim tesisine sahip çimento grubu olarak, Türkiye’nin çimento üretiminin yüzde 18’ini tek başına Sabancı Topluluğu’nun gerçekleştirdiğini belirten Sabancı, “Sabancı Topluluğu olarak sektörde yarım asrı devirdik. Sektördeki tecrübemizle ülke ekonomisine katkı yaparken; dünya pazarlarında da rekabet ediyoruz” diye konuştu.

Güler Sabancı, 65’ten fazla ülkeye kendi markaları ile çimento ihracatı yaptıklarını özellikle vurgulayarak “Ülkemizin çimentodaki ihracat lideri konumundayız ve yıllık 1 milyar TL’nin üzerinde ihracat gerçekleştiriyoruz. En son gerçekleştirdiğimiz İspanya Bunol Fabrikası satın almasıyla da beyaz çimentoda bir Türk markası olarak dünya lideri konumuna geldik” ifadelerini kullandı.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN