Marketçiler 3 kat zam istemişti! Bakan Kurum plastik poşet fiyatını açıkladı: 2023'te başlayacak

Marketçiler 3 kat zam istemişti! Bakan Kurum plastik poşet fiyatını açıkladı: 2023'te başlayacak

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda yer alan poşet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda market sahipleri poşete 3 kat zam yapılması gerektiğini ifade etmişlerdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, poşet fiyatının 2023'te artmadığını, 25 kuruşta kalacağını söyledi.

2023 bütçesi için TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, plastik poşetlerle ilgili fiyat değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, yapılan değerlendirmeler sonucunda poşet fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyledi. Bakan Kurum konuşmasında plastik poşetlerden 550 bin ton plastik atık oluşmasını ve 23 bin ton sera gazı salınımını engellediklerini belirterek "Bu yıl aldığımız kararlarla; poşet fiyatını 25 kuruş olarak fiyatlandırdık ve artırmaya niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum plastik poşet fiyatını açıkladı

7 BİN ADET DEPOZİTOLARLA İLGİLİ İADE NOKTASI AÇILIŞI YAPILACAK

Bakan Murat Kurum, son yıllarda plastik poşetlerde gösterilen başarı ile birlikte bir süredir üzerinde çalışılan 'Depozito Yönetim Sistemi’ne de ulaşacaklarını belirterek 2023 yılının sonuna kadar Türkiye'nin her bir noktasına 7 bin depozito iade noktasının açılacağını ve bu depolarla da vatandaşa hizmet vereceklerini söyledi. Bakan Kurum, konuşmasının devamında bu sayede ekonomiye katkı sağlanacağını ve en önemlisinin de dopanı korunacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN