Merkez'den bankalara kur dönüşümünde komisyon desteği

Merkez'den bankalara kur dönüşümünde komisyon desteği

Merkez Bankası'nın 20 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan dövize endeksli TL mevduatı programı kapsamında verdiği desteklere bir yenisi daha eklendi. Banka döviz kuru dönüşümünde bankalara komisyon ertelemesi yapacak.

Merkez Bankası, dövize endeksli Türk lirası vadeli mevduata dönüşümün desteklenmesine ilişkin yeni bir karar aldı. Daha önce, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarını dövize endeksli Türk lirası vadeli hesaplara dönüştürmeleri halinde, mevduat ve katılma hesabı sahiplerine destek sağlayan banka şimdi de kur dönüşümünde bankalara komisyon desteği verecek.

2022 SONUNA KADAR KOMİSYON YOK

Dövizden Türk lirasına dönüşüm oranları yeniden belirlendi. Dövizden TL’ye dönüşüm oranı, 15.04.2022 itibarıyla yüzde 10'a, 08.07.2022 itibarıyla yüzde 20'ye ulaşan bankalara 2022 sonuna kadar döviz zorunlu karşılıklardan alınan yıllık yüzde 1,5 komisyon uygulanmayacak.

Bloomberg HT’nin haberine göre, dövizden TL’ye dönüşüm oranı, 15.04.2022 itibarıyla yüzde 10'a, 08.07.2022 itibarıyla yüzde 20'ye ulaşan bankalara 2022 sonuna kadar döviz zorunlu karşılıklardan alınan yıllık yüzde 1,5 komisyon uygulanmayacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz zorunlu karşılık komisyon muafiyeti için dövizden TL'ye yüzde 10 ve yüzde 20 dönüşüm oranları için daha önce Ocak ve Mart tarihlerini vermişti.

MERKEZ ALTIN HESAPLARI İÇİN DE DESTEK VERMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın hesaplarından Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümü destekleme kararı almıştı. 28 Aralık 2021 tarihi itibariyle açık olan altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk lirası mevduat hesabına çevrilebiliyor.

Mevcut altın hesapları ile açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirası mevduat hesabına çevrilebilecek. Hesabın vadesinden önce bozulması halinde herhangi bir ödeme yapılmayacak. Söz konusu ödeme desteği bir defaya mahsus olarak uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN