Merkez'in faiz kararı öncesi piyasalarda ilk rakamlar

Merkez'in faiz kararı öncesi piyasalarda ilk rakamlar

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı günde dolar/TL, 8,60 seviyesinden işlem görürken euro/TL ise 10,11 düzeylerinde.

Yurt içinde haftanın ekonomi gündeminin yoğun olduğu bir gün yaşanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının yanı sıra, sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri gibi önemli veriler yakından takip edilecek.

Yurt dışında da en az yurt içi kadar yoğun bir gündem olacak. İngiltere verileri, Euro Bölgesi sanayi üretimi, ABD üretici fiyatları öne çıkıyor.

Merkez Bankası, mart ayında yaptığı 200 baz puan faiz artırımının ardından son 4 toplantısında faizi yüzde 19 olarak korudu. Faiz kararı öncesi anketlerde analistlerin neredeyse tamamı faizlerin sabit kalacağı görüşünde.

DOLAR VE EURODA SON DURUM

Yurt içinde döviz kurları faiz kararı öncesinde hafta boyu seyrettikleri yatay seviyeleri koruyor. Dolar/TL 8,60 civarında değerlenirken euro/TL ise 10,11 düzeyinde işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN