Milyarları böyle tepti

Milyarları böyle tepti

Apple şirketinin üçüncü kurucu ortağı olan Wayne, hisselerini 800 dolara satmıştı. Şimdiki değeri 67 milyar dolar olmasına rağmen herhangi bir pişmanlığı olmadığını söylüyor.

83 yaşındaki tasarımcı ve mühendis Ronald G. Wayne, Apple’n üçüncü ortağıydı. 1976’da kurulduğundan sadece 12 gün sonra şirketin yüzde 10 hissesini 800 dolara satan şanssız adam olarak bilinir. Bugün ise hisse senetlerinin değerinin 67 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ancak Wayne kararından bir kez bile pişman olmadığını söylüyor. Aradan geçen yıllarda,otobiyografisini içeren ‘Bir Elma Kurucusunun Maceraları’ da dahil olmak üzere iki kitap yayınladı.

Wayne Atari’de çalışırken Steve Jobs’la tanıştığını söylüyor. Motherboard’a verdiği röportajda teknolojiyle ilgili görüşlerini ve dünyanın en zengin en prestijli teknoloji şirketlerinden birinin patronu olabilecekken şu andaki durumundan pişmanlık duymamasını anlattı. Hayatı boyunca Apple marka hiçbir ürünü kullanmadığını söylüyor. Ayrıca Steve Jobs ve diğer ortak olan Steve Wozniak arasında yaklaşık 20 yaş olduğunu ve düşünceleriyle teknoloji görüşlerinin uyuşmadığını ekliyor. Ömrünün sonuna kadar da verdiği karardan pişman olmayacağını tekrarlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN