Milyonlarca kiracıya büyük müjde! Hemen başvurun geriye dönük bütün paranızı alın: Yüzde 25'le ilgili emsal karar

Milyonlarca kiracıya büyük müjde! Hemen başvurun geriye dönük bütün paranızı alın: Yüzde 25'le ilgili emsal karar

Son dönemde en çok konuşulan konularında başında gelen ev kiraları ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Artan kiralardan şikayetçi olan milyonlarca kiracıya büyük müjde geldi. Başvuran herkes geriye dönük bütün parasını alabilecek. Kiracılar için Yargıtay tarafından emsal karar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. İşte detaylar...

Son dakika haberi: Türkiye'de artan kira fiyatları vatandaşları isyan ettirme noktasına kadar getirdi. Yüzde yüz zamlanan kira fiyatları herkesin gündeminde. Fiyatların nasıl düşeceği merak konusu olurken Yargıtay tarafından alınan emsal karar gündeme bomba gibi düştü. Milyonlarca kiracının beklediği büyük müjde geldi. Hemen başvurun geriye dönük bütün paranızı alın. İşte ayrıntılar...

MİLYONLARCA KİRACIYA BÜYÜK MÜJDE

Kira fiyatları ile ilgili flaş gelişme. Yargıtay tarafından alınan emsal karar gündemin en çok konuşulan konusu haline geldi. Alınan karar doğrultusunda kiracıların geriye dönük ödemeleri alınabileceği ifade edildi. Özellikle yeni yılla beraber gelecek olan kira zamları vatandaşları kara kara düşündürmekte. Bu aşamada devlet tarafından yürürlüğe koyulan kira zam sınırı sonrasında ev sahiplerinin kiracılara zorluk çıkarmaya devam ettiği bildirildi.

HEMEN BAŞVURUN PARANIZI GERİ ALIN

Artan kira fiyatları vatandaşları isyan ettirirken konuyla ilgili harekete geçen hükümet konutta kira atışını yüzde 25 ile sınırlı bıraktı. Yürürlüğe giren bu yasa ne yazık ki tartışmaları sonlandırmazken aksine kiracı ve ev sahipleri arasında tartışmalar daha da büyüdü. Bu tartışmalar sürerken Yargıtay'dan kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş bir karar geldi. Bu doğrultuda yasal sınır olan yüzde 25 üzerinde kira artışı yaşanması durumunda kiracılar; geriye dönük olarak arada yer alan farkı ev sahiplerinden talep edebilecek.

kmgfgfgf-67.jpg

Türkiye'de yaşanan enflasyon sıkıntısı kira fiyatlarını da derinden etkiledi. Gelen peş peşe zamlar sonrası kiracı ve ev sahipleri karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kira artışlarına getirilmiş olan yüzde 25'lik sınırlama sonrası çoğunlukla uygulanmadığı bildirildi. Yargıtay, aldığı bildirilen bu yeni karar ile birlikte de bu duruma dikkat çekecek bir çözüm getirdi.

YÜZDE 25'LE İLGİLİ EMSAL KARAR

Yargıtay tarafından alınan emsal karara göre yüzde 25'lik kanuni artış talebi olan bu kira bedelinin de fazlası ödendiği takdirde geriye dönük olarak da fazlası talep edebilecek.

Kararın emsal olmasını beklediğini belirten Karslı, “Bu fahiş fiyatları, bedelleri ödeyemeyen kiracılar, kirayı vereni de mağdur edecek. Hukuka uygun davranılmasını sağlamak için hukuk kuralı ihlal eden sözleşmeler geçersizdir diye hüküm de mevcut aynı madde içerisinde. Kiracılar, ödedikleri fazlayı belirsiz alacak davasıyla geri alma imkanına kavuşacaklar bu Yargıtay kararını emsal göstermek suretiyle” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN