Moody's'ten Türkiye açıklaması: ABD'nin yaptırımları ekonomideki riskleri artırdı

Moody's'ten Türkiye açıklaması: ABD'nin yaptırımları ekonomideki riskleri artırdı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Trump'ın Barış Pınarı Harekatı'nı gerekçe göstererek Türkiye'ye yaptırım talimatı vermesinin Türkiye için riski artıracağını açıkladı. Açıklamada "Türkiye'nin halihazırda yükselen dış güvenlik açığı riskleri nedeniyle Türkiye için ekonomik riskleri artırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye operasyonlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye yaptırım talimatı vermesinin Türkiye'nin riskini artıracağını belirtti.

Dünya gazetesine haberine göre Moody's "İki ülkenin ikili ticaret ilişkileri göreceli ılımlı olsa da bu yaptırımlar ve kongreden daha fazla zarar verici tedbir potansiyelinin yatırımcı ve iş hissiyatı üzerindeki muhtemel etkileri ve Türkiye'nin halihazırda yükselen dış güvenlik açığı riskleri nedeniyle Türkiye için ekonomik riskleri artırmaktadır. Genel olarak, jeopolitik riskler Türkiye'nin kredi profilinde ani bir bozulma için muhtemel bir tetikleyici olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Moody's, Türkiye'nin ABD'nin yanında AB ile de ilişkilerinde bozulmanın, Türkiye'nin genel kredi profiline yönelik jeopolitik riskin öneminin altını çiziyor ve dışsal risklerin Türkiye ekonomisinin zayıf noktası olduğuna vurgu yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN