Müjdeli haber geldi! Karşılıksız 3.000 TL veriliyor! Her ay ödeme yapılacak

Müjdeli haber geldi! Karşılıksız 3.000 TL veriliyor! Her ay ödeme yapılacak

Şartları sağlayanlar 3.000 TL verilecek. Maddi destek kampanyası için istenen şartlar açıklandı. Şartları sağlayan annelere her ay ödeme yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Nakit destek ödemeleri kapsamında yer alan pek çok ödeme yakından takip ediliyor. Şartları sağlayan ve başvuru yapan annelere 3000 TL nakit ödemesi yapılacak. Her ay yapılacak olan ödemeden anneler yararlanabilecek. Çocuk sahibi çalışan anneler devlet tarafından verilen desteklerden şartsız yararlanabilmektedir. Çocuğuna bakacak kimsesi bulunmayan annelere destek ödemesi yapılıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

DÜZENLİ OLARAK ÖDEME YAPILACAK

Sosyal Güvenlik tarafından uygulanacak olan çalışma ile çalışan kadın sayısının artması amaçlanıyor. Çalışan annelere her ay düzenli olarak yapılacak ödeme merak ediliyor. Özel gereksinimi gerektiren çocuklar için annelere aylık olarak 350 Euro destek ödemesi yapılacak. Bakanlığın sağladığı destek her yıl kademeli olarak artırılacak.

İzmir Ankara ve İstanbul gibi illeri kapsayan destek kampanyası Avrupa birliği ile ortaklaşa finanse ediliyor. Eğitimci çocuk bakıcıları ve kadın istihdamı desteklenirken kampanyadan yararlanmak isteyen ailelerin SGK 4A kapsamında olması gerekmektedir. Bununla birlikte başvuru yapan annelerin çocuklarının ise başvuru tarihi itibariyle 0-2 yaş aralığında olması gerekmektedir.

bakıcı yardımı yapılıyor

Proje dahilinde yer alacak olan bakıcıların İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu veya MEB onaylı kurslardan belge alması gerekmektedir. Çocukları 36 aylık olana kadar 32 ay boyunca annelere destek ödemesi yapılacak. E-devlet üzerinden başvurular yapılırken e-devlet şifresi ile www.sgkegitimlibakici.org ile www.sgk.org.tr adresleri üzerinden de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURUDA ARANAN ŞARTLAR

Anneleri sağlanacak olan kampanya kapsamında başvuruda aranan şartlar şu şekildedir:

Başvuru tarihi baz alınarak çocuğun yaşı 0 ila 2 yaş arasında olmalı

SGK kayıtlarına göre anne, doğum izninde olmamalı

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet ediyor olmalı 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN