Nebati’den 'rekor' yabancı yatırım açıklaması: 18 günde 13.6 milyar lira geldi

Nebati’den 'rekor' yabancı yatırım açıklaması: 18 günde 13.6 milyar lira geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda borsanın öncülüğünde sermaye piyasalarının derinleşmesinin sürdüğünü ifade ederek “Borsa İstanbul’da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos’ta 12.6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleştiğini ve Merkez Bankası rezervinin 3 haftalık süreçte 15.4 milyar dolar artış kaydettiğini belirtti. ‘Yabancı yatırımcının yüksek ilgisi bizleri sevindirmektedir’ diyen Nebati “Tarımsal elektrik bedelinin tamamı 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı” dedi.

“YABANCI YATIRIMCININ YÜKSEK İLGİSİ BİZLERİ SEVİNDİRMEKTE”

Nebati, bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt rezervinde 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış kaydedildiğini belirten Nebati "Sermaye ve para piyasalarımızda güven ortamının sürdürülmesi açısından yabancı yatırımcının yüksek ilgisi bizleri sevindirmektedir. Türkiye Ekonomi Model’imiz ile yürütülen politikalarımız çok yönlü ve hedef odaklı. Finans ve sermaye piyasalarını destekleyici adımlarımızı sürdürecek, üreterek büyüyen Türkiye olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

‘ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ BİR DESTEK HAYATA GEÇİRİLECEK’

Bakan Nebati, tarladan tüketiciye uzanan süreçte çiftçilere önemli bir destek hayata geçireceklerini belirterek, “Tarımsal elektrik bedelinin tamamı, 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, enerji girdi fiyatlarının üretici üzerindeki etkisinin bilincinde olduklarını belirterek “Çiftçimizin maliyeti, tarladaki enflasyona, tarladaki enflasyon ise sofraya yansıyor. Tarladan tüketiciye uzanan bu süreçte önemli bir destek devreye giriyor.
Tarımsal sulama birliklerimiz ve tarımsal üreticilerimizin kullandıkları tarımsal elektrik bedelinin tamamı, 10 milyon liraya kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile kullandırılabilecek şekilde sıfır faizli kredi kapsamına alındı” ifadelerini kullandı.

REZERV KAYNAĞI ‘RUSYA VE KÖRFEZ’ İDDASI

Merkez bankası rezervlerinde yaşanan artışın Rusya’da ve körfez ülkelerinden gelen kaynak olduğu belirtiliyor. Öte yandan MB’nin döviz rezervlerindeki artış bu hafta da devam etti. Net uluslararası rezervler 3,87 milyar dolar artışla 15,68 milyar dolara çıktı. Net uluslararası rezervler böylece son üç haftada kaydettiği yaklaşık 9 milyar dolar artışla tarihi dip seviyelerden toparlandı. Ancak bu artış ‘Kayıt dışı finansman girişi’ şüphelerini de beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN