O Market Ucuz Et İçin Et ve Süt Kurumu İle Anlaştı! Bu Ucuz Et Fiyatı Diğer Marketlerin Fişini Çeker

O Market Ucuz Et İçin  Et ve Süt Kurumu İle Anlaştı! Bu Ucuz Et Fiyatı Diğer Marketlerin Fişini Çeker

Kırmızı ete yapılan son zamlardan sonra vatandaşın evine et götürmesi hayal oldu. Et ve Süt kurumu tarafından yapılan son zamlarla beraber kırmızı ete toplamda yüzde 58 zam gelmiş oldu. Dana pirzola gibi kırmızı et ürünlerinin kilosu 152 lirayı buldu. Fahiş fiyatlardan dolayı alım gücü düşen vatandaş ise çareyi beyaz ette buldu. Et ve Süt Kurumu ise Tarım Kredi Kooperatif marketleriyle bir araya gelerek ucuz etin startını verdi. İşte en ucuz et fiyatları...

Et ve Süt Kurumu'nun üst üste yaptığı zamlardan sonra vatandaşın Ramazan sofraları da etsiz kaldı. Vatandaş kadar siyasi partilerin de tepki gösterdiği zamlardan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, soluğu Et ve Süt Kurumu'nun önünde aldı. Kılıçdaroğlu tüm çabalarına rağmen randevusu olmadığı için kurum binasına alınmadı.

Gıda ürünlerinde yaşanan fiyat zamlarından sonra, Et ve Süt Kurumu indirimli satış için harekete geçti ve Tarım Kredi Kooperatif marketleriyle anlaşmalı olarak ucuz et satışına başladı.

et-ve-sut.jpg

ET VE SÜT KURUMU'NDAN UCUZ ET KAMPANYASI

Ucuz et açıklamasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım Kredi marketlerle ortak olarak satış yapacakları et ürünleri diğer marketlere göre, yüzde 12 ila 20 arası daha ucuz olacağını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Tarım Kredi marketleri tarafından vatandaşa sunulacak olan ucuz kırmızı et, ESK'nın 18 mağazasında, Tarım Kredi marketlerinin ise 150 mağazasında satışa çıkacak. Normal kasap ya da zincir marketlerde dana kıymanın kilosu 110 TL iken, ESK ve Tarım kredi marketlerinde 80 lirayı bulacak. Yapılan açıklama ile ucuz et satışı Ramazan ayı boyunca sürecek. Ucuz et açıklamasından sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise vatandaşlara seslenerek "Ramazan ayında vatandaşlarımız ete olan ilgilerini ötelemesinler" dedi.

vahit1.jpg

TÜRKİYE'DE OLMAYAN HAYVAN YOK!

Hayvan stokları için ortaya atılan iddialara da cevap veren Kirişçi, Türkiye'de şu an bulunmayan hayvan olmadığını belirterek, ürünle satıcı arasında bir kopma olmadığını ifade etti. Kirişçi besi ve kesim için yapılacak olan stoklamaların herhangi bir sorun oluşturmayacağını da sözlerine ekledi.

erdo.jpg

ERDOĞAN: HALKIMIZA UCUZ ET YEDİRMEYE KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Özbekistan dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşa ucuz et yemekte kararlı olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin dört bir yanında kesimlik hayvan için çalışmaların yapılacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN