O Paraya Alabileceğiniz En İyi Otomobil Bu! BMW'den Hiçbir Eksiği Yok Fazlası Var

O Paraya Alabileceğiniz En İyi Otomobil Bu! BMW'den Hiçbir Eksiği Yok Fazlası Var

Son yıllarda atağa geçen Skoda, özellikle de lüks markaların pazar paylarına göz dikmiş gibi duruyor. Yeni çıkardığı her modelde, halihazırda sahip olduğu özellikleri katlayan Volkswagen bünyesindeki Skoda, yan markalarından yaptığı transferlerle de yetinmiyor ve kendine hasa tasarım çizgisini oluşturarak yeni bir imaj yaratıyor. Peki Skoda'nın yeni gözdesi, dördüncü nesil Octavia nedir, neyin nesidir? Tüm detaylar haberimizde

BARAN BEKİ | KARAR

Skoda uzun zamandır ülkemizde bulunan bir marka olsa da aslında göze pek çarpmamıştır bu ilginç marka. Oysa ki bu marka sunduğu kullanışlı çözümlerle hep huzurlu olan bir kullanıcı andırmıştır, gerek kapılarında bulunan mekanik sistem ile çizilmeyi önlemesi gerek sahip olduğu küçük detaylarla insanların yüzünü güldürmesinde.

2.jpg

YETERİ KADAR İLGİ GÖRMEMİŞTİ

Skoda Octavia'nın ikinci jenerasyon modeline baktığımızda aslında bu araba pek ilgi görmemiş yahu, kaybolup gitmiş sektörde. Şimdi bile dönüp baktığınızda insan 'Ya ne kadar çirkin bir otomobil yapmış bu adamlar' diyor, olmamış yani bu. Her ne kadar cazip birçok şeye sahip olsa da o jenerasyonunda tipten kaybetmiş ve az sevilen kardeş olmuştu.

1-004.jpg

TASARIMINDA GELİŞME KAYDETTİ, İLGİ ARTTI

Üçüncü jenerasyonu ile tipinde gelişme kaydeden bu çocuk artık sivilcelerinden arınmış ve kendisine baktığınızda midenizi kaldırmayacak bir dış görünüş kazandırılmış. Yetmemiş önceki modellerinde de bulunan o cazip özellikler katlanarak artmış. Ülkemizin insanı da sever böyle güzel detayları ama bir şeylerin parçalanmasını da severler. Parçalamayı sevenlere ise güzel bir haberim var, bu otomobil 2013 yılında Euro NCAP çarpışma testlerinde 5/5 yıldız almış ve yetişkinler için %93 koruma, çocuklar için ise %86 koruma sağlamış.

9.jpg

YAPMIŞLAR BU OTOMOBİLİ

2019 yılında çıkan jenerasyon ise olmuş. Yapmışlar bu otomobili. Sahip olduğu o minik, yüz güldüren, mütevazı görünümlü çocuk havası gitmiş bu otomobilden. Okulun popüler çocuğu olmuş bu araç, sahip olduğu agresif çizgileri görünce insanın dönüp bir daha bakası geliyor bunlara. Alman devi Volkswagen'in bünyesinde olan bu marka böyle güzel tasarımlar yaparken diğer tarafta da BMW ya biz bu tasarımları nasıl daha çirkinleştiririz, bu iç tasarım bir 50 yıl daha gider mi diye düşünüyor bu sektörde, değerini bilmek lazım uğraşılan tasarımların.

Skoda 2019 model olan dördüncü jenerasyon Octavia'sı ile çiviyi sağlam tahtaya çakmış gibi görünüyor. İç tasarımından dış tasarımına, teknolojik unsurlarına ve sunduğu opsiyonlara kadar bu otomobil C segmentinde umduğunuzdan fazlasını bulmanızı sağlayabilir belki de. Ülkemize her paketi gelmeyen bu otomobil dört tekerlekten çekiş ve 200 beygir seçeneklerini de bulunurken ülkemizde genellikle 1.5 TSI 150 beygir versiyonu yaygındır.

5.jpg

ORTAYA KARIŞIK STANDART DONANIM PAKETİ

Octavia donanım kataloğuna baktığınız zaman bir dünya standart opsiyon görüyorsunuz, özellikle de güvenlik paketleri kısmında. Tasarıma geçince artık günümüzde standart haline gelmiş LED farları sunuyor standart olarak ve bu led farlar en alt paket hariç diğer tüm paketlerinde dinamik sinyal özelliklerini de beraberinde getiriyor. Aslında ne var ne yok doldurmuşlar otomobile ama bunlarla yetinemezseniz bir de RS paketinde bulunan RS egzoz çıkışları ve tasarımları sayesinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz.

11-002.jpg

PASSAT'TAN BÜYÜK BAGAJ HACMİ

Önden çekişli bu otomobil 11.1 metre dönüş çapına sahip ve 4.6 metre uzunluğunda, 1.8 metre genişliğindedir. Bagaj kapağının arka cam ile birleştirilmesiyle nispeten daha uzun bir bagaja sahip olan bu otomobil 600 litrelik bir bagaj hacmine sahiptir ve bu değeriyle de Volkswagen'in Passat Sedan modelinde bulunan 586 litrelik bagaj hacmine göz kırpıyor.

4.jpg

PEKİ BU OTOMOBİL NEDEN ALINMALI?

Tamam iyi hoş anlattın da bu otomobili niye almalıyız diye soranlar için, bir otomobilden beklentiniz nedir sorusunu yöneltmeyi uygun buluyorum ben. Bir otomobil sever olarak şahsım adına konuşmak gerekirse ben bir otomobilde tasarımı, performansı ve agresifliği seviyorum ve BMW'nin kamyona benzetmeye çalıştığı yeni modellerinin aksine ben bu otomobilde gerçek bir agresiflik seziyorum. İç tasarımı zaten çok şık olan bu otomobil, kokpitine oturduğunuzda kendinizi özel hissetmenizi sağlayabilir, altını çizersek, C segment bir sedanın içerisinde özel hissetmenizi sağlayabilir.

volv.jpg

İSVEÇ'İN DEMİR ŞOVALYESİ KADAR DAYANIKLI

Güvenlik denildiğinde akla ilk gelen marka olan Volvo'nun S60 modeli 2018 yılında yapılan Euro NCAP testinde yetişkin korumasında %96, çocuk korumasında %84 ve yaya korumasında da %74 koruma sağlamıştır. Teknolojik asistanları ile getirilen korumalarda ise %76 almıştır. Öte yandan Octavia %92 yetişkin koruması, %88 çocuk koruması, %73 yaya koruması ve %79 teknolojik asistanlarla gelen korumalar alarak güvenliğini eforsuz bir şekilde kanıtlamıştır.

Ülkemizde halk arasında geçen 'araba dediğin Alman olur' tanımına Skoda aslında çok güzel oturan bir markadır ve her ne kadar aslen Çek Cumhuriyeti'nde doğmuş olsa da Volkswagen bünyesine geçmesiyle ciddi bir kalite kazanmıştır. Alman otomobili tanımına iyi bir şekilde oturan ve ülkemiz insanının yüzünü güldürecek minik detaylarıyla bu otomobil tercih edilebilir bir otomobildir ve sahip olduğu özellikleri ile seyahatlerinizin daha özel geçmesini sağlayacaktır.

8.jpg

D SEGMENTİNE GÖZ KIRPIYOR

Döviz ve vergiler nedeniyle otomobil fiyatları çok ciddi yükselişe geçmiş durumda ve bundan ne yazık ki her marka nasibini alıyor. Ülkemiz için segmentler arasında bulunan o hayali fiyat çizgileri yavaştan yok olmaya başlıyor ama olur da C segment bir sedan otomobil almayı düşünüyorsanız, D segmentine göz kırpan bu otomobili almayı düşünebilirsiniz.

fg.jpg

PAKETLER VE GÜNCEL FİYATLAR

2 Temmuz itibariyle en düşük versiyon olan 1.0 TSI e-TEC 110 PS DSG Elite, 759.962 TL fiyat etiketine sahipken bu değer bütçenizin uyması durumunda Combi 2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4x4 RS versiyonuyla 1.799.962 TL fiyat etiketine kadar çıkabilmektedir. Ama ne yalan söyleyeyim ben bu 1.8 milyonluk versiyonu ülkemizde hiç göremedim, neden olduğu ilginçtir, siz görürseniz bana da haber verin olur mu.

Skoda Octavia ve diğer Skoda modelleri hakkında detaylı fiyat bilgisi için lütfen burayı ziyaret ediniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN