Ödemeler başladı! 600 TL destek ödemesi hesaplara yatıyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Ödemeler başladı! 600 TL destek ödemesi hesaplara yatıyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Geride bıraktığımız günlerde resmî gazetede yayınlanan yeni karar binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yayınlanan haberde Tarım ve Orman bakanlığı tarafından çiftçilere destek sağlanacağı belirtildi. Yapılan açıklama sonrası kişiler verilecek olan yardım hakkında ne kadar? Ne zaman verilecek? Şartlar ne? Gibi sorular sormaya başladı. İşte verilecek olan destek ile ilgili detaylar...

Alınan yeni kararın resmî gazetede yayınlanmasının ardından kişiler alınan yeni karar hakkında sorular sormaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bu projeden yararlanmak isteyen çiftçiler konu hakkında yayınlanan detayları yakından takip etmekte. Alınan yeni karara göre Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere 600 TL kadar bir ödeme yaparak destek sağlayacak. Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) Sistemi’ne dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl katılım desteği sağlanacak. Sistemin detayları şu şekilde:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ”, Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇİFTÇİLİK MUHASEBE KATILIM VERİ AĞI NEDİR?

ÇMVA (Çiftlik Muhasebe Veri Ağı); AB üyesi ülkelerdeki tarım işletmelerinin yıllık gelir ve faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerinin toplandığı bir bilgi sistemidir.

ÇİFTÇİ

600 TL KATILIM DESTEĞİ ÖDENECEK

Söz konusu işletmelere, “2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Karar'a istinaden işletme başına ve bir defada olmak üzere bu yıl için 600 lira katılım desteği ödenecek.

5 YIL YARARLANAMAYACAK

İlgili muhasebe yılında ÇKS ’ye ve/veya Bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olmayan, ÇMVA Katılım Anlaşması imzasıyla başvuru yapmayan, verilerini istenilen zamanda, doğru ve eksiksiz veri toplayıcılarla paylaşmayan, kendi isteğiyle sistemden çıkan tarımsal işletmeler, ÇMVA katılım desteğinden faydalanamayacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN