Her Türlü Yolda Gidebiliyor! Çamur Sevenlere Özel Yeni Lamborghini Huracan Sterrato

İlk sinyallerini 2019 yılında veren 'daha eğlenceli' Lamborghini, Huracan modelinin ilgi çeken tasarımını sadece yollarda değil arazi şartlarında da sürdürebileceğini belirterek Lamborghini Huracan Sterrato'yu tanıttı. Geçtiğimiz haftalarda casuslara da yakalanan Huracan Sterrato, yerden yüksekliği ve taşıdığı Off-Road özellikleriyle dikkat çekiyor.

BARAN BEKİ | KARAR

Lamborghini'nin sosyal medya hesaplarında yayınladığı videoda profesyonel bir bisikletçi ile dağ yollarında düello yapıyor.

Yol versiyonundaki izlere yeni afilli modifiyeler eklenen Huracan sırf dış görünüşüyle bile herhangi bir yol şartı tanımayacağının sinyallerini veriyor ve videoda arazi şartlarında oldukça etkileyici bir performans sergiliyor. Aracın üzerindeki özel kaplama/boyama ise ailenin yeni haylaz üyesinin Motor1'den Adrian Padeanu'ya göre "daha cesur, otantik ve beklenmeyen" olarak yorumlanmasına neden oldu.

a6.jpg

PROFESYONEL BİSİKLETÇİ İLE ARAZİ ŞARTLARINDA YARIŞTI

Yeniden tasarlanmış hava girişleri, yükseltilmiş çamurluklar, araziye uyması için gereken özel farları ve yükseltilmesiyle beraber güçlendirilmiş olan alt takımları kendisine yeni bir ruh katmış görünüyor. Tahminlere göre bu yeni Huracan beraberinde halihazırdaki dört tekerlekten çekiş sisteminin yeniden ayarlanmış bir versiyonuna sahip olacak, sertleştirilmiş süspansiyonları da unutmamak lazım.

a3.jpg

"DAHA EĞLENCELİ, OTANTİK VE BEKLENMEYEN"

Daha eğlenceli ve ruhunda çamurdan, araziden çıkmak istemeyen bir haylazın görüntüleri olsa da yol versiyonundaki her şeyinden ödün vermeyen Huracan Sterrato 20 inç jantlara sahip ve hem ön hem arkada daha geniş yüzeyli lastiklere sahip. Sterrato konsepti Huracan'ın en gelmiş versiyonlarından olan, hatta Lamborghini'nin Trofeo Cup adını verdiği biraz daha modifiye edilmiş ve yarışa uygun hale getirilmiş olan Huracan Evo versiyonunun temellerine sahip. Lamborghini Huracan Sterrato Audi imzalı 640 beygirlik dört tekerlekten çekiş sağlayan bir V10 motora sahipken bu motorun Sterrato'nun ruhuna uyması için ufak değişikliklere sahip olduğu da aşikar.

a1.jpg

Öte yandan bu otomobil Volkswagen Grubu bünyesindeki bir şirket tarafından ilk yapılan Yol/Arazi hibriti olmayacak. Porsche tarafında 911 modelinin Dakar/Safari versiyonu görücüye çıkmaya hazırlanıyor ve böylelikle otomotiv dünyasında daha özgün, kendine has özellikleri barınan otomobiller kazandırılmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN