Öğrencisi olan dar gelirli aileler dikkat! Aile Bakanlığı 2 bin 329 TL destek ödemesi başlattı! İhtiyaç sahibi öğrencisi olan aileler SED yardımı için e-devletten başvurmak yeterli...

Öğrencisi olan dar gelirli aileler dikkat! Aile Bakanlığı 2 bin 329 TL destek ödemesi başlattı! İhtiyaç sahibi öğrencisi olan aileler SED yardımı için e-devletten başvurmak yeterli...

Devlet tarafından başlatılan yeni proje öğrencilere destek amaçlı yapılıyor. Yapılacak olan destek projesi ailelerin dikkatini çekmiş durumda. Bu bağış kapsamında öğrencilere 2.329 TL dağıtılacak. Para yardımı için gereken şartlar neler? Yardım hakkında tüm detaylar…

Devlet ihtiyaç sahibi aileler için çok sayıda proje yapmakta. Bunlardan biride çocuğu okula gidenler için yapılacak olan 2.329 TL destek parasıdır. Ekim ayında yapılan yardımda, ihtiyaç sahibi ailelerin hesabına 349 milyon 452 bin liralık bir bağış yapıldığı duyuruldu. Yardıma katılmak için başvuru şartları açıklandı. Yapılan yardımlarda çocukların ailelerinin yanında büyümesi amaçlanıyor.

öğrenci

Aile bakanının yapılan yardımlara yönelik açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada aile odaklı hizmet esası ile çalışma yaptığını ifade etti. Bakan yanık çocukların aileleri ile büyümelerini önemsediklerini açıkladı. Bunun için de ihtiyaç sahibi ailelere aylık olarak destek verdiğini belirtti.

EKİM AYI İÇİN YARDIM PARALARI YATTI

Bakan yanık eylül ayında yapılan yardım konusunda yaptığı açılamada “İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

para

BAŞVURU YAPMAK İÇİN ŞARTLAR NE

İhtiyaç sahibi ailelere birçok yardım yapılmakta. Yeni çıkan yardım projesinde ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere 2 bin 329 TL bağış yapılmakta. Başvuru yapa bilmek için gereken şartlar; üzerinde bakım tedbiri olduğu için sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri ailesi veya yakınlarının yanında kalabilecek çocuklar. İhtiyaç sahibi oldukları halde desteklenmeyen, korunmaya muhtaç duruma düşe bilecek olanlarda haklarına bakım tedbiri bile alınmadan sosyal ve ekonomik destek yardımı alarak ailesinin veya yakınlarının yanında kala bilecek çocuklar.

Bakım tedbiri var iken yaş sınırına ulaşmaları nedeni ile sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu ailesinin yanından ayrılanlardan iş ve meslek kurslarına veya eğitim hayatına deva eden ya da çalışmadıkları halde destek görmeyen muhtaç duruma düşe bilecek olan gençler.

Doğal afetler, olağan üstü felaketler, hastalık ya da kaza sonucu ailesine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayamayacak halede olanların çocukları ile hayatı tehlikesi olan ameliyat gerektiren durumlarla karşı karşıya kalan insanların çocukları. Görevliler tarafından incelemeye alınıp inceleme sonucuna göre bağışta bulunulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN